6 tips voor unieke vakantiefoto's

6 tips voor unieke vakantiefoto's

Sterre Hartjes 201
Een vakantie is om naar uit te kijken, maar ook om op terug te kijken. Dit natuurlijk met unieke foto's. Hoe haal je het beste uit je vakantiefoto's?

Tip 1 Plan je vakantiefoto's van te voren

Plan de foto's die je vast wilt leggen net zo goed als de vakantie zelf. Als foto ideeën ingepland zijn zullen ze sneller uitgevoerd worden. Bij geplande foto's kijk je specifiek voor de plekken waar de foto's gemaakt kunnen worden. Op deze manier kom je op plekken waar je misschien eerst helemaal niet zou komen.

Tip 2 Reflecties in je vakantiefoto

Reflecties zijn makkelijk te vinden. Kijk naar het water of ramen hier is altijd een reflectie in te vinden die de foto interessanter maakt. 

Tip 3 Verschillende perspectieven

Een bijzonder perspectief zorgt voor hele aparte beelden. Fotografeer bijvoorbeeld laag bij de grond bij hoge gebouwen om ze nog hoger te laten lijken. In historische steden vind je verschillende kerkjes en bijzondere gebouwen. Vooral de kerkjes hebben vaak indrukwekkende daken. Probeer het hoger op te zoeken om deze daken vast te leggen. Ga bijvoorbeeld  een berg beklimmen voor een foto van de stad van bovenaf.

Tip 4 Dag of nacht

Fotograferen in het donker, blauwe uurtje of het gouden uurtje is als een gratis filter. In het donker komen de lichtjes van de stad mooi naar voren. Leg dit vast voor een sprookjesachtig gevoel. Het blauwe uurtje geeft het zelfde soort effect echter net iets lichter en frisser. Het gouden uurtje maakt de foto warmer en romantisch.

Voor meer tips over nachtfotografie klik hier

Tip 5 Kleur in de foto

Vakantiefoto's die grauw overkomen door grijze gebouwen of bewolking worden opvallender als jer er kleur in opneemt. Een foto van een grijs gebouw met toeristen in fel gekleurde kleding bijvoorbeeld. En een gekleurde bus in de regen maakt de foto een stuk vrolijker dan een simpele zwarte auto in dezelfde regenachtige setting.

Tip 6 Opletten tijdens de vakantie

Al deze inspiratie moet zorgen voor de mooiste foto's. Blijf wel om je heen kijken voor andere unieke plekken en gebeurtenissen tijdens de vakantie. Traditionele feesten, lokale kunstenaars, streekmarkten of  ongewone gebeurtenissen maken de fotoreeks nog mooier en interessanter.