Simpel, maar effectief.

6 simpele tricks voor het maken van betere video's

Renzo Gerritsen 549
Iedereen wil betere video's maken en zoals we allemaal weten vereist dit niet de beste uitrusting. Je kunt tegenwoordig met iedere DSLR en smartphone filmen. Met deze tips kan jij het verschil maken!

Je kunt je video's nog spannender maken door eenvoudige trucs te gebruiken tijdens de opnamen en de bewerking.  In het tijdperk van contentcreatie is context, visuele taal en aandacht trekken van het publiek de sleutel tot succes voor iedere filmmaker. Daarom, zelfs als jouw onderwerp interessant is, moet het worden ondersteund door sterke beelden. In deze video van vier minuten zie je enkele eenvoudige, maar effectieve trucs die veel worden gebruikt door makers. Dit kan zelfs met een smartphone. Het proberen en ervaren van deze technieken is gratis, maar sommige hebben extra uitrusting nodig, zoals een stabilisator, een must-have item voor iedereen die graag video's wil maken. 

Èèn van deze technieken is jouw beeld afsluiten met een 'pan' richting de grond. Als je het volgende shot hetzelfde doet, maar dan daarmee begint in plaats van eindigt heb je een soepele overgang. Hoe dit eruit ziet zie je in de video.

Wat denk je over deze technieken? Als je je eigen tips hebt, vergeet dan niet om deze met ons te delen!

Lees ook: 7 tips voor fotograferen met een smartphone

Lees ook: Witbalans onder controle (video)

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo