Jouw mooiste reisfoto is een afdruk waard!

3 tips voor prachtige vakantiefoto’s

Christel de Wolff 454
Nagenieten van je vakantie, lukt alleen als je mooie vakantiefoto's hebt. Maar hoe leg je deze waardevolle vakantieherinneringen vast? Met onze drie tips natuurlijk.

Jouw mooiste reismoment is ook een afdruk waard. Lees snel verder! 

Tip 1: krijg de basis onder de knie, voordat je op vakantie gaat

Misschien wel het allerbelangrijkste punt: krijg de basis van fotografie onder de knie. Hoe je daadwerkelijk mooi beeld krijgt... dat weten veel beginnende fotografen nog niet. Leer hoe je omgaat met de camera en hoe je eenvoudig prachtige plaatjes schiet. Dat kun je doen door een fotografiecursus te volgen of online aan de slag gaan, bijvoorbeeld met onze leerzame artikelen waarin we de belangrijke lijnen én details stuk voor stuk aan je uitleggen.

Tip 2: maak vakantiefoto's met een unieke compositie

Ga voor unieke vakantiefoto's en schiet plaatjes buitenuit je comfortzone, laat de overdreven en uitgemolken poses maar even zitten. Kijk verder dan de Eiffeltoren of London Eye. Wandel door onbekende straten, ontdek mooie plekken en fotografeer het alledaagse leven van de wereldsteden die je bezoekt. Niet alleen worden jouw foto's origineler, maar je vakantiebelevenissen ook! 

Lees ook: Vakantietip, kies voor compacte apparatuur

Tip 3: Vakantiefoto's nabewerken

Bij het bekijken van de vakantiefoto’s kan het zijn dat je niet helemaal tevreden bent over bepaalde aspecten van jouw gemaakte foto. Wat extra licht toevoegen aan de foto of het harder maken van de contrasten kan veel doen voor jouw foto. Op deze manier maak je van foto’s die net niet voldoen aan je eisen, toch een perfect beeld. Met bewerkingsprogramma’s kun je eenvoudig jouw foto's bewerken. Voor wie niet zo'n zwaar programma op zijn of haar laptop of computer wil draaien probeer je online versies van bewerkingsprogramma's als Pixlr, Snapseed of Adobe Lightroom.

Terug van vakantie, wat nu met je vakantiefoto's? 

Eenmaal terug van vakantie wil je natuurlijk iets doen met je vakantiefoto's. Lees dit artikel om inspiratie op te doen voor wat jij allemaal kunt doen met je vakantiekiekje. Heb jji een prachtige foto gemaakt? Upload deze dan snel in onze gallery onder vermelding van 'Reismoment' en deel het verhaal achter de foto in de beschrijving.  Op die manier maak je kans op een afdruk op aluminium of canvas bij Pixum ter waarde van € 50,-.  

Lees snel meer over deze toffe westrijd!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel