Bijzonder: getrouwd koppel ontdekt elkaar op een foto voor ze elkaar kenden

Nathalie Schram 520
Op toeristische plekken worden er zo veel foto’s gemaakt dat de kans groot is om op de foto van iemand anders te staan. Normaal gesproken zie je deze foto’s nooit terug, maar dat geldt niet voor meneer Ye.

Beeld: Weibo

In 2000 poseerden meneer Ye en mevrouw Xue op hetzelfde moment voor een foto op het Vier Mei Plein in Qingdao. Zonder elkaar te kennen stonden ze op dezelfde foto.

Kippenvel

Bijna twintig jaar later op de bank bij zijn schoonmoeder in Chengdu, een plaats 1500 kilometer bij Qingdao vandaan, bladerde hij door een oud foto album. Op één foto herkende hij plots zichzelf. Op de foto zit zijn vrouw Xue als tiener voor het monument op het plein. In de achtergrond staat een jongere versie van hemzelf te poseren voor zijn eigen herinnering aan de reis. Deze verassing gaf hem uiteraard spontaan kippenvel. Niet alleen waren ze op dezelfde plaats op hetzelfde moment in de tijd, maar ook poseerden ze beiden tegelijk voor een foto, de eerste foto waar ze samen op zouden staan. Pas elf jaar later leerden ze elkaar kennen en kregen ze een relatie.

Zijn vrienden zien het als teken dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Bovendien ging de foto flink viral in China. Het stel zelf hecht waardevolle herinneringen aan de plek, ze hopen in de toekomst met hun twee dochters terug naar de plek te gaan om een foto van het hele gezin te maken. 

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie