3 Nikon camera’s die perfect zijn voor landschapsfotografen

3 Nikon camera’s die perfect zijn voor landschapsfotografen

Eefke Burg 301
Als je graag de natuur in gaat om de pracht en praal van de omgeving vast te leggen én als je daarnaast ook nog een fervent fan bent van Nikon, dan is dit artikel wat voor jou. We hebben al onze reviews van de afgelopen jaren erbij gepakt op zoek naar drie camera’s die de perfecte metgezel zijn voor landschapsfotografie.

Onze keuze voor de drie camera’s viel op de Nikon D850, de Nikon D500 en de nieuwe Nikon Z 7. Hieronder zetten we uiteen waarom we voor deze camera’s hebben gekozen.

Nikon D500

De Nikon D500 ontving eerder van ons een platina award, en dat is niet zonder reden.

Het is een APS-C camera die indruk maakt, doordat het een camera is waarbij zowel de buffer als de snelheid van continuopnames is vergroot. Daarnaast is de sensor verbeterd, het scherpstelsysteem en de ergonomie. De voordelen van deze camer? Een snelle, nauwkeurige autofocus, een eersteklas bouwkwaliteit en een batterij die je niet snel in de steek laat. Zijn er dan geen nadelen? Het is een vrij grote camera, en zal dus wat lastiger in een messengertas te krijgen zijn dan bijvoorbeeld de Nikon Z 7.

Nikon Z 7

Over de Nikon Z 7 gesproken, dit is het vlaggenschip als het gaat om spiegelloze camera’s en dat is niet zonder reden. De camera beschikt over uitzonderlijke beeldstabilisatie en solide weersafdichtingen. Het is een camera met eye-autofocus en maar liefst 493 focuspunten (als je jouw beeld nu nog niet scherp krijgt..). (Kleine) nadelen zijn er ook: zo heeft de camera slechts één geheugenkaartslot.

Nikon D850

Foto gemaakt met de Nikon D850 door onze redacteur Dré de Man

De D850 is consequent ontwikkeld als een ‘gewone ‘ digitale spiegelreflexcamera, maar dan eentje die de absolute top op dat gebied vertegenwoordigt. Zo is de dynamiek een stuk beter dan de Nikon D810, die op zijn beurt tot dan toe de ongeslagen kampioen van de dynamiek was. Met een resolutie van maar liefst 45 megapixels maak je prachtige professionele foto’s. De camera is gebouwd als een tank en is door het touchscreen gemakkelijk te bedienen. Nadelen? Een iets langzamere autofocus dan zijn voorganger de Nikon D810.

Alle drie de camera’s zijn een goede keuze als het gaat om landschapsfotografie. Heb je andere camera’s die je graag met ons wil delen? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke