Weetje: een koude batterij loopt sneller leeg dan een warme

Weetje: een koude batterij loopt sneller leeg dan een warme

Fokelien Broekstra 1403

Het wordt steeds kouder buiten. Misschien heb je speciale fotografiehandschoenen en een lekkere warme jas met sjaal om jezelf warm te houden in de koude omstandigheden. Ook voor je batterij zijn koude ruimtes geen plek om optimaal te presteren.

Koude batterij

Misschien is het je weleens opgevallen: hoe kouder het wordt, hoe eerder de batterij van elektrische apparaten leeg is. Kan je telefoon in de zomer anderhalve dag mee. Dat zal in de winter veel korter zijn. Je batterijen zijn gevoelig voor de kou. Hou hier tijdens het fotograferen daarom ook rekening mee.Batterij

Op je huid

Neem altijd een reserve batterij mee, als het kouder wordt is dit helemaal belangrijk. De batterij in je camera word snel koud. Hij ligt onderweg naar een fotobestemming in je kofferbak of op je rug op de fiets. Je zult merken dat je camera soms flink koud kan zijn als je hem oppakt. Onze tip is, om je reservebatterij daarom op je huid te dragen. Stop hem in een borstzakje, broekzak of jaszak, als hij maar op een plek wordt opgeborgen waar het lekker warm is.

Heb jij weleens met een lege batterij gestaan terwijl jij je camera net had opgeladen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

FokelienBroekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFokelien