Wat kun je vragen voor je professionele foto's?

Wat kun je vragen voor je professionele foto's?

Liesbeth Wesdijk 1300
Als je je brood wilt gaan verdienen met fotograferen, is het best lastig om te bepalen wat je voor je foto's kunt vragen. Deze video helpt je hierbij.

Fotografen Tony en Chelsea Northrup behandelen in deze 30 minuten durende video diverse elementen die belangrijk zijn om je prijs te bepalen. Zeker als je nog geen naam gemaakt hebt als fotograaf ben je gauw te bang om misschien te veel geld te vragen voor bijvoorbeeld een trouwreportage. Maar als je te weinig vraagt, denken klanten misschien dat je geen goede fotograaf bent en kiezen ze liever een duurdere.

 

 

Baseer je prijs op tijd

Wat vooral belangrijk is bij het vaststellen van je prijs is hoeveel tijd je kwijt bent aan een fotoshoot. Een trouwreportage die je van A tot Z op de foto moet zetten, kost meer tijd dan een portretshoot in je studio. Vergeet niet dat je ook tijd besteedt aan de nabewerking van de foto's. Heb vertrouwen in je eigen kunnen als je je prijs vastlegt. Vergelijk je prijs met andere fotografen bij je in de buurt. Houdt er rekening mee dat je onkosten maakt, de afschrijving van je camera en lenzen bijvoorbeeld, de inrichting van je studio, de reiskosten naar een locatie. Er zijn dus veel zaken om rekening mee te houden, dit is dan ook een bijzonder leerzame video voor elke fotograaf die serieus wil gaan leven van z'n hobby.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth