Fotografie is de beste hobby, waarom?

Amy Schutte 3067
Fotografie, waarbij je je echt een beetje verdiept in het maken van een mooie foto en niet zomaar in het wilde weg kiekjes maakt, is een fantastische hobby.

Iedereen met een telefoon kan tegenwoordig foto’s maken. Maar fotografie is meer dan een snel kiekje of een selfie, er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden om een mooie foto te maken: compositie, licht en een goed onderwerp. Om maar wat te noemen. Als hobby fotograaf wordt je daar langzaamaan steeds beter in, en zie je je foto’s steeds beter en mooier worden. Als je het even niet meer ziet zitten, herinneren we je er nog eens aan waarom fotografie zo’n te gekke hobby is. Je kunt er natuurlijk ook een dwarsliggend familielid mee overtuigen.

hobby, fotografie als hobby

De mooiste herinneringen dankzij jouw hobby

Niet alleen jij profiteert van je hobby, maar je familie en vrienden doen er ook hun voordeel mee. Jij legt immers bijzondere momenten vast op een visueel aantrekkelijke manier, zodat je een mooi document overhoudt aan een speciale gebeurtenis. Eventueel kun je hier bijvoorbeeld een mooi fotoboek van laten printen.

Plezier in fotografie

Natuurlijk geldt dit voor elke hobby, maar je kunt enorm veel plezier aan fotografie beleven. Of je nu een wandeling maakt, de tuin ingaat of een saaie regenachtige zondag opleukt met je camera; door een doel te hebben, vermaak je je al snel uitstekend. Fotografie is enorm veelzijdig, je kunt het vrijwel altijd en overal doen. Neem je camera gewoon altijd mee, en je verveelt je nooit meer!

Goed voor je

Zoals we hier al vaker hebben besproken, fotografie is goed voor je. Het spreekt een gedeelte aan in je hersenen dat er zelfs voor zorgt dat je geheugen verbetert. Creativiteit triggert dat gedeelte. Nieuwe kennis is opdoen is natuurlijk sowieso goed voor je bovenkamer, en over fotografie raak je nagenoeg nooit uitgeleerd. Bovendien is het ook goed voor je lijf. Je kunt zelden vanuit je luie stoel fotograferen, dus je zult erop uit moeten. Sommige spullen zijn wat zwaar, je loopt rond om een goed standpunt te kiezen en voor je het weet is je stappenteller al flink opgelopen.

hobby, fotografie als hobby

Nieuwe mensen met dezelfde hobby ontmoeten

Als je aan het fotograferen bent, kom je vrijwel altijd op een bepaald moment in contact met mensen met dezelfde hobby. Of dat nu op locatie is, waar je een gesprekje aanknoopt over gebruikte apparatuur, of online. Er zijn veel hobby fotografen, dus je kunt altijd wel iemand vinden met wie je op dezelfde golflengte zit. Of je nu kennis deelt, samen inspiratie opdoet of elkaars apparatuur eens uitprobeert, samen is leuker. In veel steden komen tegenwoordig groepjes hobbyfotografen samen om samen op pad te gaan. Een aanrader!

Nieuwe plaatsen ontdekken

Als je regelmatig fotografeert, wil je ook wel eens buiten je eigen woonplaats. Gewoon om eens andere onderwerpen voor je lens te hebben. Waarschijnlijk brengt je fotografie je op plaatsen waar je anders niet zo snel was gekomen. Misschien zelfs op verre reizen. Zo verruimd fotografie als hobby letterlijk je horizon.

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy