Vintage video met oude smartphone

Vintage video met oude smartphone

Liesbeth Wesdijk 369
Tegenwoordig zijn de meeste smartphones zo goed qua video en foto opnames dat ze nauwelijks onderdoen voor professionele gear. Maar wat als je een hele oude smartphone op de kop tikt?

Filmmaker Matteo Bertoli is bekend vanwege zijn 4K video's gemaakt met de nieuwste smartphone's. Nu had hij wel zin in een echte uitdaging: hij kocht een 9 jaar oude smartphone van Ebay en maakte daar onderstaande video mee.

 

 

De gebruikte iPhone 3GS kostte $ 32,- dollar. Het is de eerste smartphone waarmee video's gemaakt konden worden. En hoewel de nieuwste smartphones dus een resolutie hebben van 4K, komt deze niet verder dan 640 x 480. Toch vind Matteo het resultaat bepaald niet tegenvallen. Het dynamisch bereik is weliswaar lang niet zo goed als van een moderne smartphone, maar zeker als je een beetje vintage-achtige sfeer wilt creëren, kun je goed uit de voeten met dit apparaat. Dus, mocht je nog ergens in een laatje een oude smartphone hebben liggen en je hebt zin in een leuk experiment, leef je dan vooral lekker uit!

Een vintagelook kun je natuurlijk ook in je fotografie toepassen, zoals bij deze foto van Margit L. Heb jij ook zo'n mooie foto gemaakt, plaats hem dan in onze gallery.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth