Videotutorial: Maak betere zelfportretten

Videotutorial: Maak betere zelfportretten

Senta Bemelman 513
Als fotograaf maak je natuurlijk graag foto’s van anderen. Maar hoe zet jij jezelf ook mooi op de gevoelige plaat?

Op sommige momenten is het ook erg leuk om een foto van jezelf te hebben. Maar wanneer je geen andere fotografen kent, of het budget of de ambitie niet hebt om een professionele fotoshoot in te plannen.

Zelf doen

Gelukkig kun je gemakkelijk mooie portretten van jezelf schieten. Hiervoor kun je de volgende accessoires gebruiken:

  • Statief
  • Spiegel
  • Afstandsbediening

Plaats je camera op een statief en zoek een mooie achtergrond. Om te controleren of je goed in beeld bent kun je de camera (indien mogelijk) voor een spiegel plaatsen en de Live View- functie gebruiken. Met de afstandsbediening kun je scherpstellen en op afstand foto’s maken. Heb je geen afstandsbediening? Gebruik de zelfontspanner.

Video

In de onderstaande video krijg je een praktisch voorbeeld van hoe je betere zelfportretten maakt. Kijk snel voor handige tips en trucs!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta