Wat zou jouw reactie zijn?

Video: natuurfotograaf jaagt ijsbeer weg

Christel de Wolff 213
Russische fotograaf Maxim Deminov was aan het fotograferen op Cape Kozhevnikov toen hij werd benaderd door een nieuwsgierige ijsbeer. Wat zou jouw eerste reactie zijn?

Met dit mooie weer hoef je niet bang te zijn dat je een ijsbeer tegenkomt. Überhaupt is het natuurlijk niet aan de orde dat in Nederland of België een ijsbeer je de weg verspert. Maar als je je zoals fotograaf Maxim Deminov wel eens in koude gebieden begeeft om foto's te maken, is de kans al een stuk groter.

IJsberen fotograferen in Rusland

Russische fotograaf Maxim Deminov was aan het fotograferen op Cape Kozhevnikov toen hij werd benaderd door een nieuwsgierige ijsbeer. Hoe leuk de pluizige witte beertjes er ook uit kunnen zien, knuffelberen zijn het absoluut niet en het getuigd dan ook van extreem veel lef dat de fotograaf niet gillend is weggerend maar de confrontatie is aangegaan.

 

 

Dat was de juiste methode, want Parks Canada schrijft in hun brochure over ijsberen dat het nieuwsgierige beesten zijn die confrontatie liever uit de weg gaan. Als een ijsbeer interesse in je toont, doe je er goed aan om je groot te maken en met je armen te zwaaien. Praat hard en met een lage stem. Sla niet op de vlucht omdat je jezelf dan juist kwetsbaar maakt.

Goed, nu je weet hoe je om moet gaan met wilde ijsberen, kun je best de portfoliowebsite van Maxime Demoniv bekijken. Daar vind je de prachtige foto's die hij maakte van die pluizige witte beren. Als je ze zo ziet zijn ze toch wel enorm schattig!

Lees ook: Fotograaf neemt groot risico voor indrukwekkende beelden van ijsbeer

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel