Video: het belang van de juiste kruiwagen

Video: het belang van de juiste kruiwagen

Liesbeth Wesdijk 399
Als hobbyfotograaf heb je zo van die dromen: je foto in de National Geographic, of je prachtige actiefoto in de Sports Illustrated. In deze video zie je hoe het toeval je soms een handje kan helpen.

Fotograaf Monte Isom vertelt gezellig aan een tafel met een fles whiskey bij de hand hoe hij in de wereld van fotografie gerold is. Het belangrijkste is dat je de juiste mensen leert kennen.

Deze video is een deel van een lange tutorial, die je vertelt over hoe je het kunt maken in de professionele fotografie. In deze video vertelt hij over hoe hij begonnen is als assistent en daar ontzettend veel geleerd heeft. Toen hij eindelijk zo ver was dat hij als zelfstandig fotograaf aan het werk kon gaan, gebeurde de terroristische aanslag in New York, waardoor de hele economie in elkaar zakte. Hij moest toen, om toch zijn rekeningen te kunnen betalen, nogmaals een andere fotograaf assisteren en die heeft zijn werk een enorme boost gegeven. Vlak nooit het belang van een goede kruiwagen uit. Om de juiste mensen te leren kennen die je verder kunnen helpen in het vak moet je gaan netwerken.

Hier en hier leer je meer over netwerken om meer opdrachten te krijgen.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth