Vereist goede fotografie dure apparatuur?

Remco Stunnenberg 318
Iedere fotograaf maakt graag gebruik van de nieuwste en duurste camera's, objectieven en toebehoren. Maar eerlijk is eerlijk, dit is slechts voor weinigen weggelegd. Bovendien, het is de fotograaf die de foto maakt, niet de apparatuur.

Niemand zal beweren dat een inmiddels oudere, gedateerde camera dezelfde beeldkwaliteit biedt als de meest recente, hypermoderne full frame camera. Maar een fotograaf die gebruik maakt van de juiste (licht)omstandigheden, zal al snel ontdekken dat je ook met een inmiddels gedateerde camera prachtige beelden kan maken. Het is tenslotte het oog van de fotograaf dat verantwoordelijk is voor het eindresultaat, niet de camera.

Niet zaligmakend

En natuurlijk helpt goede apparatuur bij het maken van een mooi beeld, maar het is als gezegd niet zaligmakend. Je kunt jezelf altijd verbeteren, ook zonder de allernieuwste, meest moderne apparatuur.

Goed licht

In een korte tutorial illustreert portretfotograaf Manny Ortiz het belang van goed licht. Hij laat bovenal zien dat je ook met goedkopere apparatuur prachtige beelden kan maken. Een leerzame video voor wie zijn of haar fotografie wil verbeteren. Gewoon met die oude camera.

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco