Eeuwig dilemma van duur versus goedkoop

Amy Schutte 189
De meeste mensen denken nog steeds dat ze mooiere foto’s zullen maken met een duurdere camera. De specificaties zijn super, alles is het nieuwste van het nieuwste en ik heb er ook nog een fantastische, hele kostbare lens bij dus wat kan er mis gaan?

Nou, alles! Een camera maakt niet de foto’s, de fotograaf doet dat. De fotografen van Mango Street namen de proef op de som, om te kijken of dit ook inderdaad zo is.

 

 

Goede fotografen kunnen zelfs met een mobiele telefoon fantastische platen maken. Het gaat er vooral om dat je basiskennis als fotograaf goed is. Snappen wat de verschillende instellingen doen, hoe bepaalde lenzen je foto zullen beïnvloeden en een beetje fotografisch inzicht en oefening maken je foto’s mooier.

In het begin kun je dus prima aan de slag met wat voordeligere apparatuur, om vlieguren te maken en om te kijken wat bij jou past. Het is zonde om veel geld in een macrolens te stoppen, terwijl je er na een tijdje misschien achter komt dat je meer een landschapsfotograaf bent. Eerst maar eens aan de slag dus. En dan kun je, ook met een instapmodel, prachtige foto’s maken.

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy