Uitnodiging van stadsarchief Amsterdam

Lars Kruijdenberg 279
Het stadarchief financiert ieder jaar 3 documentaire fotoseries. Voor 1 mei 2020 wordt er aan fotografen gevraagd om een plan in te sturen voor een fotoproject over Amsterdam.

Het stadsarchief Amsterdam laat op een mooie manier de stad, haar bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen op de gevoelige plaat. Het doel is om fotografie als een maatschappelijk betekenisvol medium te hebben om het tijdsbeeld te schetsen zodat latere generaties hiervan kunnen genieten. Zo’n 200 fotografen kregen deze opdracht.

Ieder jaar krijgen 3 projecten € 10.000 gesubsidieerd. De resultaten worden aan de rijke collectie toegevoegd en deze zijn te zien op de Beeldbank van het stadsarchief. Het gaat om series van ongeveer 20 afdrukken.

Professionele fotografen moeten voor 1 mei 2020 om 9.00 uur een projectopzet in sturen. In dit project opzet moet onder andere een korte inhoudelijke beschrijving staan. Ook moet er een (voorlopig) plan van uitvoering zijn, een begroting en een curriculum vitae in maximaal één pagina. Het plan moet gemaakt worden met een professionele instelling en een origineel idee.
Er wordt gevraagd om geen foto’s mee te sturen. Na een eerste selectie volgt in week 11 tot 15 mei 2020 een uitnodiging om je eigen portofolio in te leveren. Deze selectie wordt gemaakt  met als uitgangspunt het schriftelijk plan.

Mocht je informatie willen hebben en/of je inzending willen sturen kan dit naar: verwerving.saa@amsterdam.nl ter attentie van Jan de Klerk en onder vermelding van documentaire foto-opdrachten 2020.
De bekendmaking van de geselecteerde fotograferen zal uiterlijk vrijdag 26 juni 2020 zijn.