Tip van de dag 30 mei: Ga een challenge aan

Tip van de dag 30 mei: Ga een challenge aan

Redactie 594
Deze tip ligt een beetje in het verlengde van de tip van gisteren en is een goede manier om inspiratie te krijgen. Door een challenge aan te gaan verplicht je jezelf om in aanraking te komen met vormen van fotografie waar je in eerste instantie niet aan zou denken en leer je technieken gebruiken die voor jou nog onbekend zijn.

Als je een tijdje fotografeert kan je in een sleur terecht komen. Elke keer fotografeer je weer hetzelfde bloemetje, dezelfde molen of hetzelfde landschap. Door mee te doen met een challenge kan je op een leuke manier uit de sleur komen en nieuwe technieken leren. Niet elke foto hoeft een winnaar te zijn, maar alleen al in aanraking komen met een andere vorm van fotografie kan ervoor zorgen dat jeĀ  leukere en originelere foto's kan maken.ChallengeEen voorbeeld van een challenge, opgezet door expertphotography.com

Een challenge voor iedereen

Online zijn er al verschillende challenges te vinden in alle soorten en maten. Je hebt challenges waarbij je een jaar lang, elke week een foto moet maken, maar ook challenges die een maand lang elke dag een foto van je vragen. Er zijn online al meerdere challenges te vinden, maar je kan natuurlijk ook zelf een challenge maken. Als je dit doet, maak het jezelf dan niet te makkelijk en probeer af en toe uit je comfortzone te stappen.

Als je een challenge aan gaat en een mooie foto maakt, dan kan je deze natuurlijk altijd plaatsen in onze lezersgallery en kans maken op publicatie.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie