Inspiratie: elke dag een foto

Inspiratie: elke dag een foto

Liesbeth Wesdijk 1072
Fotografieprojecten dagen je uit om een betere fotograaf te worden, je grenzen te verleggen en anders te kijken naar bepaalde objecten of situaties. We laten je een aantal projecten zien ter inspiratie.

Een fotografieproject wat een jaar lang duurt, dat klinkt nogal heftig nietwaar? Maar als je het vertaalt naar één foto per dag valt het eigenlijk wel mee. Door jezelf te 'dwingen' elke dag een foto te maken van hetzelfde onderwerp, moet je je creativiteit wel gebruiken om elke foto anders te laten lijken. Andere camera-instellingen, andere positie, andere belichting, verzin het maar, 365 x!

We laten je 4 sites van fotografen zien die zo'n project hebben gedaan.

 

1) Vuurtoren

De Braziliaanse fotograaf Tunisio Alves Filho maakte een jaar lang foto's van een vuurtoren. Om meer precies te zijn, van de Barra vuurtoren in Salvador, Brazillië. Dit is een grote toeristische trekpleister, maar het is onwaarschijnlijk dat een toerist zulke foto's van dit gebouw heeft gemaakt. Elke foto is uniek en bijzonder, puur doordat de fotograaf elke keer een andere compositie gebruikt en zijn positie veranderd. Als je ooit een fotografie-block hebt, kijk dan eens naar deze foto's.

2) Wolken

Landschapsfotograaf Kelly DeLay is een beetje doorgeschoten na zijn project. Hij heeft al veel meer dan 365 foto's geplaatst op zijn Twitter account. Behalve natuurfotograaf is Kelly ook een zogenaamde stormjager. Misschien is het wel makkelijker om elke dag een originele foto te maken van de wolkenlucht, maar om het zo te doen als Kelly moet je toch wel een verdraaid goede fotograaf zijn!

3) 365 dagen Stormtroopers

Als je een Starwars-fan bent, dan ken je deze poppetjes wel. Feitelijk is dit een hele makkelijke manier om elke dag een nieuwe foto te maken, maar bezit de fantasie en creativiteit maar eens! Erg grappig om te zien in elk geval.

4) 's Werelds beste vader

Niet precies een 365 dagen project, maar te leuk om niet te vermelden hier. Dave Engledow is in 2010 begonnen met het leven van zijn toen pasgeboren dochter te fotograferen en is daar (uiteraard) mee doorgegaan. Op deze site staan een aantal van zijn bijzonder grappige, maar ook technisch erg goede foto's. Ondertussen geeft hij ook kalenders uit van zijn werk.

 

Heb je zelf ook leuke ideeën voor zo'n 365 dagen challenge? Gebruik onze lezersgallery om je foto's up te loaden, wij genieten graag mee! Marjolijn de Jongh deed mee met zo'n challenge, zie hier het resultaat. Nog een grappige uitdaging is deze.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth