Met een echte camera maak je betere selfies!

Selfies maken met een echte camera

Itam van Teeseling 363
Met een mobieltje is een selfie snel gemaakt. Met een iets betere camera kan je echter veel interessantere selfies maken. Deze video geeft wat inzicht in het maken van zelfportretten met een gewone camera.

Kader en stabiliteit

Het begint allemaal met het bepalen van je kader en het zorgen voor een stabiele camera. Sommige camera's kunnen bediend worden met wifi, zodat je op je mobieltje kan kijken hoe je shot eruit ziet, maar dit is geen must. Om foto's van jezelf te kunnen maken gebruik je de timer, ofwel de zelfontspanner. Zorg dat er genoeg tijd is om van de camera naar je gewilde positie te komen.

Focus

Het is soms lastig om je focus scherp te krijgen als je zelf niet achter de camera staat. De autofocus werkt niet altijd optimaal. Je kan de kans op scherpe beelden vergroten door het diafragma omhoog te zetten. De afstand in de foto die scherp blijft wordt hierdoor groter. Nadeel is wel dat de camera minder licht vangt: zorg dus dat je genoeg licht in je omgeving hebt.

Natuurlijke momenten

Omdat je minder controle hebt over het moment waarop de foto wordt gemaakt, is het handig gebruik te maken van de timer en de burst-functie. De camera maakt dan meerdere foto's achter elkaar, waardoor het juiste moment er zeker tussen zit. Kies vervolgens simpelweg het beste shot.

Creatief zijn

Omdat je op een andere manier selfies maakt is het ook mogelijk wat creatiever te zijn dan met een mobieltje. Probeer bijvoorbeeld eens gebruik te maken van materialen vóór de lens, zoals doorzichtig plastic. Tot slot is ook een langere sluitertijd leuk om mee te experimenteren.

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam