Nieuwe Leica D-Lux 7 Vans x Ray Barbee Editie

Christel de Wolff 223
Leica Camera AG introduceert een gelimiteerde editie van de Leica D-Lux 7. Het cameramerk heeft namelijk de handen ineengeslagen met twee sterren uit de skateboard scene, het modelabel Vans, en de skater, muzikant en fotograaf Ray Barbee, om de limited edition Leica D-Lux 7 Vans x Ray Barbee te introduceren.

Een bijzondere samenwerking

Vans maakt al meer dan vijf decennia skateschoenen en skate kleding, waarbij het trouw is gebleven aan zijn underground essentie en tegelijkertijd wereldwijde bekendheid heeft verworven. De multi-getalenteerde Ray Barbee geldt niet alleen als pionier binnen de skateboard scene, maar is ook bekend als succesvol muzikant en Leica fotograaf.Ray Barbee vat de belangrijkste emotie van deze onderneming samen: "Het plezier zit in het vastleggen van de reis."

Een iconische versie van de geliefde Leica D-Lux 7

De Leica D-Lux 7 Vans x Ray Barbee Edition is bekleed met het iconische dambordpatroon van Vans. De bovenplaat van de camera is voorzien van de handtekening van Ray Barbee, evenals het Vault-logo, een submerk dat Vans reserveert voor bijzonder high-end producten en exclusieve samenwerkingen. De set bevat een speciaal ontworpen draagriem en bijpassende buidel, beide in petrol blauw. De ene kant van de buidel is versierd met Barbee's citaat, "The joy is in capturing the journey," dat het motto is geworden van deze joint venture en de daaruit voortvloeiende producten. Op de andere kant van de buidel staan de beroemde woorden van Ernst Leitz II: "Ich entscheide hiermit: Es wird riskiert" ("Ik beslis hier: het risico zal genomen worden”), waarmee het startsein gegeven werd voor de productie van de Leica I in 1924.De limited-edition Leica D-Lux 7 Vans x Ray Barbee heeft dezelfde technische specificaties als het standaardmodel dat zich onderscheidt door een grote Micro Four Thirds sensor en een lichtsterk zoomobjectief met een bereik van 24 - 75mm.

Beschikbaarheid en prijs

De Leica D-Lux 7 Vans x Ray Barbee Edition heeft een verkoopprijs van € 1.495,- en zal zeer beperkt en exclusief te koop zijn via de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel