Nieuw: Canon EOS M6 Mark II & Canon EOS 90D

Nieuw: Canon EOS M6 Mark II & Canon EOS 90D

Eefke Burg 436
Canon introduceerde vandaag twee nieuwe camera's die uitermate geschikt zijn voor natuur- en sportfotografie: de Canon EOS M6 Mark II en de Canon EOS 90D. De twee nieuwe camera's zijn ontwikkeld met zowel video als fotografie in het achterhoofd en blinken uit in snelheid en prestaties bij weinig licht.

Canon EOS M6 Mark II & Canon EOS 90D

Voor fotografen die veel onderweg fotograferen, maar tegelijkertijd niet willen inboeten op kwaliteit is de Canon EOS M6 Mark II ontwikkeld. Dit is een compacte en krachtige camera, die haarscherpe beelden weet te produceren terwijl deze toch ook een heel fijn formaat heeft om onderwerg makkelijk mee te kunnen nemen. De Canon EOS 90D is een robuuste en betrouwbare DSLR die ontwikkeld is met natuur- en sportfotografen in het achterhoofd.

Lees ook: Urbexers ontdekken verlaten pretpark waar elektriciteit nog werkt

Beide camera's beschikken over de nieuwste generatie DIGIC 8-processor die een indrukwekkende korte sluitertijd biedt van 1/16000ste van een seconde. Elke beweging wordt hierdoor razend scherp vastgelegd. Fijn is dat met het deze sluitertijd ook mogelijk wordt om in erg lichte situaties toch met een maximaal diafragma te kunnen schieten.

Lees ook: Waarom filmmakers verschillende brandpuntsafstanden gebruiken

Zowel de Canon EOS M6 Mark II als de Canon EOS M6 Mark II zijn ontwikkeld met een 32,5 Megapixel APS-C CMOS-sensor die bijna het niveau van full frame aan resolutie haalt, maar ook de voordelen biedt die een APS-C sensor met zich mee brengt. De camera's beschikken over een snelle autofocus en autofocus-tracking, waardoor je hoofdpersoon altijd scherp in beeld wordt gebracht.

De Canon EOS M6 Mark II.

Canon EOS M6 Mark II

De Canon EOS M6 Mark II is een stuk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo stelt de Canon EOS M6 Mark II al scherp bij EV-5 als er objectieven worden gebruikt met een maximale diafragmawaarde van f/1.4 of groter. Hierdoor wordt het makkelijker om binnenshuis scherpe foto's te kunnen maken. Ook is het hiermee makkelijker om in de schaduw te werken. De Canon EOS M6 Mark II haalt een continu opnamesnelheid van 14 frames per seconde en haalt daarnaast ook tot 330 frames per seconde in RAW met autofocus-tracking ingesteld. Hierdoor kan je met de compacte camera onverwachte bewegingen vastleggen.

De Canon EOS 90D

Canon EOS 90D

De Canon EOS 90D haalt 10 frames per seconde en zelfs 11 frames per seconde in de Live View-modus. De optische zoeker zorgt er daarnaast voor dat de vertragingstijd verminderd wordt, waardoor het makkelijk wordt om bewegend wild zoals bijvoorbeeld een hert goed vast te leggen. Met de 58 L JPEG-burstrate is het mogelijk om continu-opnames te maken, waardoor het vastleggen van onvoorspelbare onderwerpen nóg makkelijker is.

De camera beschikt over een 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor met knipper-detectie, waardoor er een betrouwbare gezichtsdetectie is en er meer controle is over de totale belichting.

De EOS 90D is vanaf vandaag al te reserveren via de officiële Canon Store en vanaf september 2019 te koop. De EOS 90D body heeft een verkoopadviesprijs van €1.319,99. De EOS M6 Mark II is eveneens vanaf september 2019 verkrijgbaar. De EOS M6 Mark II body heeft een verkoopadviesprijs van €949,99.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke