NASA verkoopt de originele foto's van maanlanding

Sterre Hartjes 295
2019 is het jubileumjaar van de maanlanding in 1969. Om dit te vieren worden er meerdere foto's uit het archief van NASA verkocht, waaronder de originele foto's.

50e verjaardag maanlanding

De maanlanding uit 1969 wordt gevierd met een veiling van Sotheby's. Op 25 november is de Space Photography-veiling, met meer dan 100 originele NASA-afdrukken, geopend. Tussen de foto's zitten ook hele bijzondere. Dit zijn “Red Number” prints wat betekent dat het de originele chromogene kleurenprints zijn van NASA, compleet met 'NASA' en de missienaam of het missienummer gestempeld met rode inkt. Sommige hiervan zijn van de meest iconische momenten uit de Amerikaanse ruimtevaartgeschiedenis.

Gemini en Apollo

In de collectie zitten een paar van de meest iconische foto's van zowel de Gemini- als de Apollo-programma's, Buzz Aldrin op Tranquility Base, de eerste voetafdruk van de mens op de maan, een beeld van de opkomst van de aarde zoals vastgelegd vanaf het maanoppervlak, en Apollo 16 Commander John Young's beroemde sprong-groet naast de vlag van Amerika. Naast de ruimtevaart foto's zijn er ook foto's van ufo's. 

Goedkoop aandenken aan de maanlanding

De Space Photography-veiling is alleen online en loopt van 25 november tot 2 december. De 10 x 8-inch prints zullen naar verwachting tussen de $ 2.500 en $ 5.000 worden verkocht. Toch lijkt het dat een paar van de foto's van de veiling dit niet zullen halen aangezien er nu nog foto's zijn met een bod van 50 dollar.

Wie weet ... doe een bod en misschien is een van de foto's wel van jou! 

Lees ook: 8 tips voor astrofotografie