Ben jij een stads of juist meer een natuurfotograaf?

Mooie fotolocaties in eigen land

Remco Stunnenberg 952
Onder het mom van ‘wat van ver komt is lekker’, reizen veel fotografen graag over de grens. Zijn er dan in eigen land geen mooie locaties te vinden? Absoluut wel. We delen ze graag met je. Maar niet allemaal tegelijk.

Trek jij als fotograaf het liefste de natuur in of ga je liever helemaal los in de stad? 

Kampina

Val jij in de eerste categorie, dan zijn de Oisterwijkse vennen in Noord-Brabant een absolute aanrader. Je vindt deze vennen, ook wel bekend onder de naam Kampina, onder de rook van Tilburg. De vennen in dit gebied stammen uit de laatste IJstijd. Ze zijn gevormd door de wind: die sleet de laagtes uit en stoof het zand op tot grote hopen eromheen.

© Remco Stunnenberg (Kampina)

Intieme doorkijkjes

Je treft in dit gebied niet alleen bijzondere vogels en wilde dieren zoals vossen maar ook prachtige en bijzondere planten. Zo vind je hier volop de zeer fotogenieke zonnedauw (foto). Dit vleesetende plantje groeit vanaf einde herfst tot aan het begin van de lente. Daarnaast vind je in dit gebied prachtige landschappen en intieme doorkijkjes. Kortom, een ideaal gebied om uren te struinen en te fotograferen.

Delfshaven

Ben je juist meer een stadsfotograaf, dan is Delfshaven een prachtig en uniek gebied. In deze Rotterdamse buurt tref je het bewijs aan dat niet alleen Amsterdam beschikt over mooie grachten. Ook in Delfhaven kun je op dit vlak helemaal aan je trekken komen.

Grote variëteit

Zo heeft de stadswijk Delfshaven een grote variëteit aan historische grachtenpanden uit de 19e eeuw en arbeiderswoningen uit de jaren twintig. Absoluut een bezoek met je camera waard. Zeker in de vroege ochtend of later op de avond, vlak voor of vlak na zonsondergang. Of trek jij toch echt liever de natuur in?

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco