Maak kerstkaarten van jouw foto's!

Amy Schutte 1496

De voorbereidingen zijn in volle gang; als je gepersonaliseerde kerstkaarten wil versturen, met je eigen foto, is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan.

Want in deze tijd waarin alles digitaal gaat, is het heel eenvoudig om een eigen kerstkaart te maken. Het maakt je kerstgroet meteen een stuk persoonlijker, en dat is best eens leuk. Maar wat voor foto stuur je naar alle vrienden en familie?

Familiefoto

Als je de kerstkaart namens de hele familie stuurt, is het natuurlijk leuk om een familiefoto te kiezen. Dat hoeft geen studiofoto te zijn, juist een meer spontane opname kan de persoonlijke touch vergroten. Zo zullen de meeste ontvangers van de kaart jullie immers ook herkennen. Ga een dagje naar het bos of neem plaats in de tuin. Je kunt een bevriende fotograaf vragen de foto’s te maken, of neem een statief mee en gebruik de zelfontspanner of een afstandsbediening. Neem de tijd, zodat iedereen kan wennen aan de camera. Een prop (bijvoorbeeld een bal, bellenblaas of nep sneeuw) kunnen de losheid wat stimuleren. Let op met herfstachtige achtergronden. Het is prachtig, maar niet heel kerstig.

De kleinste op de kerstkaart

Ook heel populair voor kerstkaarten, zijn leuke foto’s van de kleinste van het gezin. Een baby, peuter, kleuter of meerdere kleintjes bij elkaar is enorm leuk. Wat leuke kerstmutsen of een sneeuwman-onesie maken het geheel helemaal om weg te smelten. Kinderen hebben weinig geduld en een heel beperkte spanningsboog. Zorg dus dat je de setting klaar hebt en de belichtingsinstellingen voor je camera gemaakt hebt. Gebruik eventueel een standin om dit te doen. Je kunt thuis gemakkelijk een ‘studio’ maken, met een leuke achtergrond, wat (nep) cadeautjes en een kerstboom bijvoorbeeld. Zorg dat je achtergrond, en eventueel ondergrond, netjes strak ligt. Dat bespaart je een hoop tijd in de nabewerking.

Huisdieren

Niet iedereen heeft kindjes in de familie. Wie weet heb je wel een huisdier, of zelfs meerdere. Daarvoor geldt eigenlijk min of meer hetzelfde als voor kinderen, want ze doen het ook erg goed op de kerstkaart. Ook hier is de aandachtsspanne niet groot, dus wees voorbereid. Wil je props gebruiken? Laat je dier dan van tevoren vast wennen. Honden, katten en parkieten die voor het eerste een kerstmannenmuts en een vlinderstrikje om krijgen, zijn niet altijd meteen enthousiast.

​kerst, kerstkaart, foto, gepersonaliseerde kaart, familieportret

Je huis

Je eigen plekje, zeker als deze fotogeniek is, is ook een veelgemaakte keuze. Sneeuwfoto’s doen het goed, maar die kun je natuurlijk niet op commando maken. Hang de kerstversiering vast op en wacht tot de zon net onder is. Zo kun je een sfeervolle foto van je huis maken. Fotografeer je buiten? Probeer dan eens wat vuurkorven toe te voegen. Binnen kun je natuurlijk je styling skills loslaten op de kerstboom, kerststukken of andere decoratie. Voeg persoonlijke elementen toe om duidelijk te maken dat het echt om jouw decoratie gaat. Een mooie krans aan de deur is mooi, en nog leuker als ook het naambordje leesbaar op de foto staat.

kerst, kerstkaart, foto, gepersonaliseerde kaart, familieportret

Winter eten en drinken

Een leuke foto van mokken warme chocomel, met jullie handen erbij. Of een mooi gedekte tafel met naambordjes voor de hele familie; je hoeft niet perse de familie in beeld te hebben voor een persoonlijke kerstkaart. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk wat echt bij jullie familie past.


Laat je kerstkaarten drukken bij Pixum

Bij Pixum ben je aan het juiste adres om jouw kerstkaarten professioneel te laten drukken. Bekijk de website voor alle mogelijkheden. 

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy