Hét moment om kerstkaarten te sturen is nu

Redactie digifoto Starter 1936

Dit jaar wordt net als vele andere dingen, ook kerst anders als anders. Helaas kunnen we niet met onze hele familie bij elkaar komen. Maar misschien is dit juist wel dé reden om een oude traditie weer op te pakken. Tijd om weer eens een kerstkaart te versturen.

Misschien doe je het nog steeds elk jaar, kerstkaarten sturen naar familie en vrienden. Veel mensen zijn van deze mooie traditie afgestapt. Je kan nu veel makkelijker een berichtje sturen om iemand een fijne kerst te wensen. Zo’n berichtje is vaak lang niet zo persoonlijk als een kerstkaart. Zeker als de kerstkaart een persoonlijke foto is.

Kerst komt langzaam steeds dichterbij, en vaak sneller dan je denkt. Het is de hoogste tijd om de kerstvoorbereidingen in gang te zetten. Zeker het maken van je kerstkaarten. Je wilt natuurlijk wel dat je kerstkaarten op tijd aan komen bij je familie en vrienden.  

Lees ook: Kijktips: een greep uit aanbod films en series over fotografie

Laat je inspireren

Het is natuurlijk erg makkelijk om naar de winkel te gaan om een kantenklare kerstkaart te kopen. Maar het is veel persoonlijker en leuker om zelf je kerstkaarten te maken. Je kan natuurlijk wel inspiratie opdoen van de kantenklare kaarten in de winkel. Misschien heb je zelf nog wat leuke foto’s die geschikt zijn voor een kerstkaart. En anders pak je je camera erbij om deze te maken. Lees snel verder voor een aantal foto ideeën voor op de kerstkaart. 

Kerst

Kies er bijvoorbeeld voor om je kerstboom of andere kerstversiering op de foto te zetten. Als je je kerstkaart iets persoonlijker wil hebben maar niet zelf op de foto wil, kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je huisdier op de foto te zetten. Zet hem of haar naast de kerstboom of misschien lukt het om je huisdier een kerstmuts op te doen. Je huisdieren fotograferen kan nog wel eens moeilijk zijn. Lees hier een aantal tips voor het fotograferen van je kat of hond

Familie

In deze eenzame tijd is de behoefte voor een persoonlijke kerstkaart misschien wel groter dan ooit. Kies er daarom voor om een foto met je gezin te gebruiken voor de kerstkaart. Zo’n foto hoeft natuurlijk niet een ‘saaie’ studio foto te zijn. Ga met zijn alle verkleed als kerstman of ga bij de kerstboom zitten. Wees niet bang om attributen te gebruiken zoals nepsneeuw of kerstmutsen. Maak gebruik van een statief en zelfontspanner zodat iedereen op de foto kan staan.  Of misschien wil je alleen de kinderen op de foto hebben. 

Er zijn ontzettend veel foto ideeën voor leuke kerstkaarten. Maar doe vooral wat bij jullie familie past. Dit om onder andere ongemak in de foto’s te voorkomen. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om een kerstkaart zo persoonlijk mogelijk te maken door dit helemaal in eigen stijl te doen. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie