Fotografeer door het raam, zonder reflectie!

Leren: Door het raam fotograferen zonder reflecties

Senta Bemelman 831
Soms zie je vanuit binnen een prachtig fotografiemoment. Alleen krijg je vervelende reflecties door het raam. Leer hoe je dit voorkomt!

Wanneer je op vakantie bent, kun je vanuit je hotelkamer een prachtig uitzicht hebben op de stad. Op sommige momenten kan het erg frustrerend zijn, wanneer je de perfecte foto wil maken, maar je telkens reflecties terugziet in je plaat. Toch is het mogelijk om door het raam te fotograferen.

Tips

Wanneer je in de avonduren fotografeert, zijn de reflecties erg aanwezig. Doe allereerst de lichten in de kamer uit, zodat deze niet via het raam in beeld komen. Zet je camera op een statief en zo dichtbij het raam als mogelijk. Als laatste stap kun je een zwart T-shirt op het raam vastplakken en vervolgens over je camera draperen, zodat de lens ermee wordt bedekt. Zorg dat het shirt strak staat, zodat dit niet voor de lens komt. Met deze truc voorkom je dat de ruimte gereflecteerd wordt. In de onderstaande video zie je hoe dit er in de praktijk uitziet!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta