Kim Kardashian klaagt app-ontwikkelaar aan voor gebruik foto

Kim Kardashian klaagt app-ontwikkelaar aan voor gebruik foto

Eefke Burg 308
Kim Kardashian vond uit dat haar foto werd gebruikt om een app te promoten en was hier niet over te spreken. Ze klaagt de app-ontwikkelaar aan voor maar liefst 10 miljoen dollar. De foto werd gebruikt om een ‘beauty app’ te promoten, terwijl hier geen toestemming voor was.

Lees ook: Beste camera instellingen portretfotografie

Het juridische team van Kim Kardashian geeft aan dat het weldoordacht misbruik was. Ze geven aan dat de makers van de app ‘haar imago, bekendheid en universele herkenning’ gebruiken voor ‘wereldwijde marketingcampagnes.’ Door de afbeelding te gebruiken heeft Kardashian naar eigen zeggen ‘miljoenen dollars aan reclame- en promotiegeld gemist,’ wat de claim van 10 miljoen rechtvaardigt. De influencer geeft aan dat de daadwerkelijke schade nog hoger ligt maar dat ze heeft besloten te settelen voor 10 miljoen dollar.

Foto van Kim Kardashian gebruikt om ‘Sweet Cam’ app te promoten

De foto van Kim Kardashian werd gebruikt om de ‘Sweet Cam’ app te promoten. Wat de influencer in het bijzonder razend maakte, is dat de foto in kwestie onderdeel uitmaakte van een originele campagne voor haar eigen KKW Beauty Cosmetics Line. De uiteindelijke aanklacht is maar liefst 14 pagina’s lang: want naar verluid begon het bedrijf al met het misbruik in september dit jaar.

Lees ook: Wandrd Duo beste reisfotografie rugzak van 2019?

Kim Kardashian heeft aangegeven dat ze normaal gesproken erg selectief is aan welke merken ze zich verbindt omdat ze haar zorgvuldige opgebouwde merk graag wil beschermen. Normaal gesproken ontvangt de influencer dan ook een ‘dikke betaling’ voor het gebruiken van haar foto. In de aanklacht werd het volgende benoemd: ‘Kardashian maakt geen gebruik van, noch onderschrijft deze de app en gaf daarnaast geen toestemming voor en stemde niet in met het gebruik van haar naam, foto, persona en afbeelding, gedeeltelijk of geheel, voor het adverteren van de producten en diensten van de beklaagde.

Kim Kardashian won eerdere rechtszaak

Een eerdere rechtszaak die Kim Kardashian aanspande tegen het Britse modemerk Missguided, die haar foto gebruikte om copycat-kleding te promoten, heeft de ster gewonnen. In dat geval won ze maar liefst $ 2.700.000,- en daarnaast ook haar gemaakte advocaatkosten.

Wat vind jij, is de aanklacht terecht? Deel je opmerking hieronder. 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke