Fotograaf klaagt nabestaanden van Prince aan

Sterre Hartjes 305
Fotograaf Madison Dube klaagt de nabestaanden van popzanger Prince aan. Zijn nalatenschap exposeert mogelijk haar foto's zonder de juiste naamsvermelding én zonder toestemming.

Vriendschap

Madison Dube heeft een aanklacht recent ingediend tegen het landgoed van Prince en andere geassocieerde bedrijven. De fotograaf werd in 2013 ontdekt door Prince en heeft de laatste jaren van Prince zijn leven vast mogen leggen. Vanaf het eerste moment hadden de twee een vriendschap. Prince werd de mentor van de fotograaf en nam haar vaak in dienst op freelance basis voor fotografie, videografie, grafisch werk en andere creatieve klussen.

Foto: Peter Tea 

Het is niet de schuld van Prince

Het interessante van deze rechtszaak is dat Dube nooit heeft getekend dat de foto's behoren tot Prince. De in 2016 overleden zanger maakte zich hard voor artiesten en de rechten voor hun kunst. Dube maakt daarom ook duidelijk dat het niet de schuld van Prince is, maar de schuld van de erfgenamen. De foto's worden gebruikt voor reclame, merchandise, albumcovers en ander promotiemateriaal.

Bewijs

De mensen van het erfgoed weten dat het de foto's van Dube zijn en hebben dit niet bij haar gemeld. Dube heeft hier bewijs van. Haar naam is bij enkele foto's vermeld en ze in sommige gevallen is benaderd om er geld voor te krijgen. Dit heeft ze afgewezen, maar achteraf hoorde ze dat haar werk toch is gebruikt.

Dube vraagt een bevel aan om in de toekomst geen foto's te delen en een schadevergoeding voor het gebruiken van de foto's in het verleden.

Lees ook: Justin Bieber aangeklaagd voor Instagram post