Introductie Leica SL2

Introductie Leica SL2

Eefke Burg 406
Leica introduceert de opvolger van de SL1: de Leica SL2. De camera beschikt over veel vernieuwingen die het een nóg betere camera maken dan zijn voorganger. Zo heeft de camera beeldstabilisatie, waardoor je nog stabielere opnames kan maken. Filmliefhebbers zijn blij met de 4k-filmmodus die tot 60 opnames per seconde kan maken of tot wel 120 frames per seconde in full HD. We beschikken voor zijn release op 21 november al over voorbeeldfoto’s geschoten met de SL2 die we graag met je delen.

De Leica SL2 beschikt over L-mount, waardoor alle objectieven van Leica in combinatie met het merk gebruikt kunnen worden, maar óók deze van Panasonic en Sigma. Leica heeft geluisterd naar de adviezen van gebruikers en de nieuwe camera heeft dan ook en verbeterde ergonomie met een comfortabele grip, zodat je vele uren met plezier van je camera gebruik kan maken.

Lees ook: Beste camera instellingen portretfotografie

Snellere autofocus bij de Leica SL2

Ook het display is verbeterd, maar een resolutie van maar liefst 2,1 megapixel en een touchscreen van 3,2 inch. De nieuwe zoeker van de Leica SL2 heeft een resolutie van 5,76 megapixels. Scherpstellen wordt een fluitje van een cent: de autofocus is beduidend sneller en maakt vrijwel vertragingsvrije opnames mogelijk in bijna elke lichtsituatie. De smart AF-focus wisselt zelfstandig tussen scherpte- en ontspanprioriteit en de camera maakt het mogelijk om tot maar liefst 10 frames per seconde te schieten.

De camera beschikt over twee geheugenkaartslots waarin afbeeldingen tegelijkertijd in DNG en JPEG kunnen worden opgeslagen. Fijn is ook de sensor-shift technologie, die het mogelijk maakt om acht beelden met elkaar te combineren tot één grote opname van maar liefst 187 megapixel. Mocht je nog een APS-C objectief hebben liggen, dan kan je deze ook gebruiken en heb je alsnog een hoge resolutie van meer dan 20 megapixel.  

Lees ook: Dronebeelden nabootsen met enorme selfiestick

De fabrikant maakte de Leica SL2 zo duurzaam mogelijk en vervaardigde de body dan ook van hoogwaardig metaal. Daarnaast is de SL2 bestendig tegen slechte weersomstandigheden, deze heeft dan ook een IP54-certificering, voor een betere waterafdichting bij gebruik onder ruigere omstandigheden.

Meer informatie over de Leica SL2

De nieuwe Leica SL2 is vanaf 21 november te koop en gaat € 5.990,- kosten. De camera is te koop bij de Leica Store in Amsterdam, waar je deze kan uitproberen.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke