Dronebeelden nabootsen met enorme selfiestick

Dronebeelden nabootsen met enorme selfiestick

Eefke Burg 1065
Filmer en fotograaf Jonathan Lucan van Lucan Productions heeft onlangs een ingenieuze 'hack' bedacht, waarmee hij 'dynamische en innovatieve opnames' kan maken. De beelden zien er uit alsof ze met een dure drone zijn gemaakt, maar dat is zeker niet het geval. Ze werden vastgelegd met een GoPro Hero 6, een selfiestick van drie meter lang en een OneWheel.

De filmer en fotograaf ging in eerste instantie op deze manier aan de slag, niet zozeer omdat hij zelf over geen drone beschikt, want hij beschikt hier namelijk wel over, maar omdat de Youtuber op zoek was naar een manier om 'droneachtige beelden' te maken die overgaan naar het interieur van de auto.

'Ik heb eerder met succes door vensters van auto's gevlogen,' vertelt Jonathan Lucan aan Petapixel. 'Ik wilde het concept echter naar een hoger niveau tillen en drones hebben een aantal beperkingen: ik was op zoek naar een type shot waarin ik de camera kon laten filmen terwijl je ook in nauwe ruimtes kon 'vliegen.'

Nabootsen dronebeelden voor andere soorten shots

In plaats van dat hij de risicovolle move uitvoerde met zijn drone, ging hij tijdens een recente zonsonderganghoot van een Chevy Corvette Grand Spot aan de slag met een GoPro die hij vastmaakte aan het einde van een uitschuifbare selfiestick van drie meter. Deze hield de Youtuber vast terwijl hij zelf op een OneWheel reed. De dronebeelden die hier uit voortkwamen overtroffen de verwachtingen van Lucan.

'De eerste tests verbijsterden me omdat het zo enorm goed werkte,' vertelt hij. De volgende stap was dan ook om de opnames te stabiliseren met ReelSteady software. 'De resultaten zagen er letterlijk identiek uit als de opnames die je zou krijgen met een echte drone.'

'Dronebeelden' niet van echt te onderscheiden

Hieronder kan je de beelden bekijken. De Youtuber beweert dat hij er zelfs een aantal mensen op fora mee voor de gek heeft gehouden. Uiteraard was het niet de bedoeling van de fotograaf om er mensen mee voor de gek te houden, maar om te bekijken hoe er dronebeelden gecreeërd kunnen worden zonder daadwerkelijk over een drone te beschikken.

Als je de beelden hierboven hebt bekeken en op zoek bent naar nog meer mooie beelden van maker Jonathan Lucan, dan kan je meer terugvinden op zijn Facebook-pagina, Youtube-kanaal en Instagram-account.

 

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: EefkeBurg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke