Instagram voor rijke Instagrammers

Rijke Instagrammers betalen duizenden euro's om op dit Instagram account te worden vermeld

Eefke Burg 400
Sommige mensen worden met meer geld dan verstand geboren. Dat geldt zeker voor deze Instagrammers, die duizenden euro's betaalden om een foto van zichzelf te laten plaatsen op een Instagram account.

Misschien weet je het nog. Lang geleden verscheen er een app voor iOS, 'I Am Rich,' waar mensen $ 999,- konden besteden. Het enige wat de app deed was het bericht 'ik ben rijk' laten zien. Tegenwoordig is het echter een stuk makkelijker om mensen geld afhandig te maken. Je hebt er niet eens programmeerskills voor nodig. Voor het luttele minimale bedrag van $ 1.000,- fotoshopt het account golden_pricetag een gouden prijskaartje op je foto en plaatsen deze vervolgens op hun account. Ze vermelden er ook bij hoeveel je hebt betaald om op het Instagram-account te worden vermeld. Zodat je kan opscheppen bij al je vrienden.

Lees ook: Fotograaf Elke Jörder over haar fotoserie in New York

In totaal $ 7.500,- besteed aan het plaatsen van foto's op het Instagram account

Tot nu toe hebben slechts vier mensen op Instagram een bedrag aan het account betaald, waardoor de maker van golden_pricetag $ 7.500,- heeft verdiend. Niet slecht, voor vijf minuten fotoshoppen. Hoewel je minimaal $ 1.000,- moet uitgeven om op Golden Pricetag te worden vermeld, geeft de website die bij het account hoort aan hoeveel de maker heeft betaald om hun specifieke foto te plaatsen.

Betalen voor slechte foto's op Instagram

Volgens de website van Golden Price Tag werd $ 2.500 betaald om de afbeelding hierboven te plaatsen. Twee anderen hebben elk $ 1.000 betaald en één persoon heeft een belachelijke $ 3.000 betaald om op het account te verschijnen. Je zou denken dat als ze bereid zijn $ 3.000 uit te geven om een ​​foto op een account als deze te plaatsen, ze in ieder geval een fatsoenlijke fotograaf hebben om de foto te maken.

Lees ook: Fotograaf maakt Lord of the Rings foto's na op zijn tafelblad

Natuurlijk hebben we alleen het woord van de website dat dit is wat deze mensen betaalden. Misschien heeft de maker van het Instagram account wel vier van zijn vrienden gevraagd te poseren, om vervolgens andere rijke Instagrammers zo gek te krijgen om geld te betalen om op het account vermeld te worden.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke