Fotograaf maakt Lord of the Rings foto's na op een tafelblad

Fotograaf maakt Lord of the Rings foto's na op zijn tafelblad

Eefke Burg 517
Nicholas Busch is een portretfotograaf uit Davenport, Iowa, die in zijn vrije tijd aan een fascinerend persoonlijk project werkte: hij fotografeert Lord of the Rings-scènes op een tafelblad met miniatuurmodelfotografie.

Idee voor Lord of the Rings project naar aanleiding van speelgoedauto's

De  fotograaf kwam een aantal jaar geleden met het idee voor het Lord of the Rings project tijdens het fotograferen van speelgoedauto's. Hij vroeg zich af of hij mensen op een geloofwaardige manier in miniatuurscènes kon zetten. Inmiddels heeft de fotograaf al verschillende projecten achter zijn naam staan. Zo schoot hij eerder al scènes van Mary Poppins, the Lion King en Jurassic Park. Hij werkt hier telkens met zowel maquettes die hij maakt als het met modellen in zijn eigen studio.

Lees ook: Urbexers ontdekken verlaten pretpark waar elektriciteit nog werkt

Het Lord of the Rings project

'Ik wilde de Lord of the Rings trilogie al vastleggen sinds de eerste keer dat ik Middle Earth zag,' geeft Nicolas Busch aan. 'Dit was zo'n leuk project om aan te werken.' Zodra de fotograaf een idee voor een scène heeft, snijdt hij eerst het basisschuim uit, zodat hij kan beginnen met het plannen van de samenstelling van het diorama. Om zijn landschappen te bouwen, gebruikt Busch dingen zoals schuim, verf, gips en miniatuurgras.

Lees ook: Politie verwijdert tatoeages met Photoshop waardoor verdachte lijkt op dader

Na het fotograferen van ongeveer 14 tot 18 foto's van één van zijn maquettes, laadt Busch de foto's in Photoshop en gebruikt focusstacking om de scherptediepte te vergroten en de scène er levensgroot uit te laten zien. Het bouwen van elk van zijn projecten kost honderden uren.

De manier waarop de fotograaf werkt is fascinerend en hij deelt op zowel zijn Facebook-pagina als zijn Instagram ook veel achtergrond foto's waarin je hem aan het werk kan zien.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke