Deze Instagram hack zorgt voor meer engagement.

Instagram hack voor meer engagement

Redactie digifoto Starter 960
Het is geen nieuws meer dat het engagement van de meeste Instagrammers de laatste paar maanden steeds harder achteruit holt. Nadat Instagram eerst accounts blokkeerde die bekend stonden andere Instagrammers te pesten, worden de laatste maanden ook accounts niet alleen gewaarschuwd als ze een foto plaatsen met naakt erin, maar worden ze ook nog eens verwijderd van Instagram als ze de regels te vaak breken. Hoe krijg je in deze tijd meer engagement, zodat jouw foto's nog meer bekeken worden?

Instagram hack engagement

Lees ook: Professioneel gouden glans effect in Photoshop

De laatste tijd zorgt het veranderende algoritme ervoor dat het engagement van de meeste pagina's nog nooit zo laag is geweest. Hoewel er verschillende tips al eerder zijn gedeeld, is er een kleine Instagramhack die we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen die we graag met je willen delen.

Instagram hack zorgt voor meer engagement

Naar verluid is er een Instagram hack waardoor je een boost krijgt op je engagement op Instagram, waarvoor nu eens een keer géén bots bij gebruikt worden.  De tweet van Twitteraar Mariana Avila ging viraal, nadat deze de Instagram-hack spotte op het account van influencer Courtney Quinn (met meer dan 570.000 volgers).  De theorie die hier werd gedeeld is dat het algoritme van Instagram een voorkeur geeft aan posts die gebruik maken van de filters van Instagram.

Instagram hack engagement

Oké, maar dat houdt dus in dat je uren aan nabewerking voor die éne perfecte foto teniet worden gedaan door één simpele Instagram-filter? Dát hoeft dus niet, geeft Mariana Avila aan. De Instagram hack werkt namelijk zelfs al als je de filter maar 1% hebt toegepast op je foto.  

Lees ook: Amsterdamse influencer laat het masker van social media zien

Het toepassen van de Instagram hack

Het toepassen van deze Instagram hack is heel makkelijk: je tikt twee keer op de filter die je toe wilde passen zodat je de intensiteit van je foto aan kan passen. Vervolgens sleep je de slider naar links en voilá, de filter is toegepast. Op dit moment is er nog geen officiële statement vanuit Instagram dat deze hack zou werken.

 

a tip i saw by an IG influencer that might help artists improve engagement: apparently instagram favors posts that use IG filters, apply any filter at a low percentage so it doesn’t mess with your art’s colors and it should show up in more feeds + more likely to be in explore!

— Mariana Avila ‎🌻 (@marianaavilal) 6 augustus 2019

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie