4 leuke fotografie hacks

4 leuke fotografie hacks

Redactie 961
Fotograferen is leuk! Daar zijn we het natuurlijk allemaal over eens. Maar soms ben je op zoek naar net even iets extra’s. Deze vier fotografie hacks maken je beelden soms net even wat interessanter en het is ook nog hartstikke leuk om uit te proberen!

1. Boterhamzakje

Deze hack is makkelijk en het kost ook nog eens vrijwel niets. Door een boterhamzakje open te knippen en het gat over je lens te schuiven, krijg je een soort vreemde kap voor je lens. Als je nu fotografeert, krijgen de randen een zacht en dromerig effect. Het beeld vervaagt namelijk wat en hij wordt wat lichter.

4 leuke fotografie hacks

2. Beslagen

Beslagen? De meeste fotografen zitten er juist niet op te wachten als hun lens beslagen is, maar je kunt er ook juist mee gaan experimenteren. Kijk eens wat het doet als je op je lens hijgt en vervolgens een foto maakt. Je zult zien dat het een veel dromerige sfeer krijgt. Let wel op, je foto’s kunnen sneller onscherp worden.

4 leuke fotografie hacks

3. Beeldscherm

Deze hack is vooral voor kleine objecten interessant. Je kunt namelijk een beeldscherm als achtergrond nemen. Kies een leuke foto uit en zet deze fullscreen op het beeldscherm. Vervolgens zet je er je onderwerp voor en fotografeert deze. Met weinig scherptediepte maakt het je beeld nóg wat interessanter. Leuk om mee te spelen!

4 leuke fotografie hacks

4. Shawls

Dit effect lijkt op het boterhamzakje, maar dan met kleur! Pak een aantal gekleurde, doorschijnende shawls. Door deze voor je lens te draperen krijg je mooie kleurverlopen in je foto. Let wel, je kunt dit het beste alleen doen op plekken die minder belangrijk zijn in je foto. Gezien je foto op deze plekken ook wat waziger wordt. Tevens zijn niet alle shawls geschikt hiervoor.

4 leuke fotografie hacks

Foto’s gemaakt door fotografille

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie