40.000 frames per seconde voor minder dan € 3.200,-

Goedkoop ultra slowmotion filmen

Redactie 1212
Kron Technologies Inc. Heeft een camera op de markt gebracht: de Chronos 1.4 waarmee snelheden tot en met 38.565 frames per seconde kunnen gehaald. De camera filmt 1.057 frames per seconde met een resolutie van 1080p, of de enorm hoge nelheid van 38.565 frames per seconde met een resolutie van 335 x 96. De Chronos 1.4 kost minder dan € 3.200,- en is daarmee een goedkoop alternatief voor mensen die ook een keer ultra slowmotion filmen willen proberen.

Potato Jet en Chris Rollins testen de ultra slowmotion camera

In deze video van Potato Jet (Gene Nagata) en filmmaker Chris Rollins kan je zien hoe de Chronos 1.4 presteert. Ze testen hier bijvoorbeeld het slaan van een pop en het kapotslaan van een meloen. De prestaties van de camera zijn hiermee goed te zien.

 

 

De video van Potato Jet en Chris Rollins geeft ook wat achter de schermen beeld van de camera zelf, waardoor het wat langer duurt om het materiaal te bekijken. Als je alleen het beeld van de camera zelf wil bekijken kan je deze video bekijken van de fabrikant uit Canada. Hier is te zien hoe een kolibrie in ultra slowmotion vliegt. Daarnaast zijn er beelden te zien van floppydisks die uit elkaar ploffen, je weet wel, die kleine schijfjes van vroeger.

 

 

Goedkoop ultra slowmotion filmen in kleur of zwart-wit

De goedkope ultra slowmotion camera is vrij klein: hij past dan ook in de palm van je hand. Je kan ermee uit de hand schieten. De Chronos 1.4 is verkrijgbaar in kleur of in zwart-wit.

Ook Chronos 2.1 beschikbaar waarmee nog hogere resolutie wordt bereikt

De framerate van de ultra slowmotion camera is erg indrukwekkend. Toch kan de resolutie nog wat hoger. De fabrikant heeft daarom ook de Chronos 2.1 HD beschikbaar gesteld, die een resolutie van 1920 x 1080 heeft. De resolutie van 335 x 96 bij het framerate van 38.565 frames per seconde is bij de Chronos 1.4 is echter niet erg storend: in de praktijk zal je niet snel gaan schieten op framerates hoger dan 10.000 per seconde.

Meer lezen

De volgende onderwerpen zijn wellicht ook interessant om te lezen voor je:

Fotograaf legt eigen bevalling vast

Surfen in ijswater met de Nikon Z7

Review: Fujifilm XF10 - klein, mooi en krachtig

 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie