Opgepast: heftige bevallingsfoto

Fotograaf legt eigen bevalling vast

Redactie 1291
Toen fotografe Megan Mattiuzzo te horen kreeg dat ze zwanger was, wilde ze geen fotograaf inhuren om de bevalling vast te leggen. In plaats daarvan besloot ze van de bevalling zelf foto’s te maken.

Arts keurt fotograferen eigen bevalling goed

De 29-jarige fotografe Mattiuzzo besprak het fotograferen van haar eigen bevalling met haar arts toen ze pas 37 weken onderweg was. De fotografe uit Hamburg, New York legt in haar eigen werk altijd ook bijzondere eenmalige momenten vast, zoals geboortes en huwelijken. ‘Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was, wist ik dan ook dat ik degene wilde zijn die de eerste momenten van mijn zoon zou vastleggen.’

Eigen bevalling fotograferen mocht alleen als het een gezonde bevalling zou worden

Vrienden verklaarden haar voor gek toen ze aangaf dat ze haar eigen bevalling wilde fotograferen. De arts was echter een stuk positiever. ‘Ze gaf me aan dat het prima was dat ik mijn eigen bevalling zou proberen te fotograferen. Ze vertelde me echter dat ik haar wel moest beloven dat ik het niet zou doen als het geen gezonde bevalling was.’ De arts voorzag hier echter geen problemen.

Ruggenprik faalde: meer pijn tijdens fotograferen eigen bevalling

De bevalling zelf verliep niet vlekkeloos. Mattiuzzo zou een ruggenprik ontvangen om de pijn tijdens haar bevalling te onderdrukken. Er ging echter iets mis, waardoor ze bijna onverdoofd haar bevalling in ging. En dat maakte het fotograferen wel een stukje lastiger. ‘De weeën waren hierdoor extra intens. Op een gegeven moment keek ik mijn man aan en zei tegen hem: ik weet niet of het me gaat lukken.’

Tussen haar weeën door was ze echter nog in staat om haar instellingen goed te zetten van haar Nikon D5 met haar Sigma 1.4 lens. ‘Ik heb de instellingen goed gezet in mijn camera terwijl mijn moeder mijn ene been vasthad en de zuster mijn andere been in haar hand had.’ Toen gaf de dokter een signaal dat het ging gebeuren. Op dat moment heeft ze de camera op haar buik gebalanceerd, haar kin op haar borst geplaatst, geperst en de foto geschoten door te kijken in haar viewfiner.

Een bijzondere keuze, je eigen bevalling onverdoofd fotograferen. We denken niet dat er veel fotografen zijn die dit haar nadoen.

Meer nieuws bekijken

Wil je meer opmerkelijk nieuws bekijken? Bekijk dan ook de volgende artikelen:

Plastic sticks repareren camera gear

Doe ook mee aan onze maandopdracht: Sportfotografie

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie