Is jouw kleine dorp te saai om te fotograferen? Zeker niet!

Is jouw kleine dorp te saai om te fotograferen? Zeker niet!

Eefke Burg 679
Fotograaf Evan Ranft kreeg het vaak te horen: ik woon in een klein dorp en er is dus niet zo heel veel interessants om te fotograferen. Ik kan hier geen foto's maken. Hij geeft aan waarom dit niet klopt.

Tips om betere foto's te maken in een klein dorp

'Als niemand weet waar je woont heb je een voordeel ten opzichte van mensen die wonen in New York of Los Angeles, want niemand weet hoe het er uit ziet' geeft de fotograaf aan. Hij geeft tips om betere foto's te maken in een klein dorp. Onlangs was de fotograaf op bezoek in een klein dorp en kon er ontzettend mooie foto's maken. 'Er zijn een heleboel mensen die in een klein dorp wonen en denken dat het niet mogelijk is om daar mooie foto's te maken. Toch klopt dit niet,' vertelt Evan Ranft.

'Persoonlijk kom ik uit Atlanta en ja, dit is inderdaad een grote stad. Mijn hele leven heb ik gehoord dat ik niet in Atlanta foto's kon maken. Het is geen goede fotografiestad, er is niets wat je kan gaan schieten in Atlanta. Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik me realiseerde dat dit niet het geval is.'

Er zijn vijf tips die hij wil delen om aan te geven die fotograferen in een klein dorp ook interessant kan maken. De allereerste tip die hij geeft is om de moeilijkheidsgraad te omarmen. Ja, natuurlijk gaat het een stuk moeilijker zijn om goede foto's te maken, maar daardoor zijn je foto's ook een stuk origineler en creatiever. Bekijk ook vooral de saaie locaties, geeft hij als tweede tip aan. De derde tip die hij in zijn video noemt is samenwerken. Samenwerken zorgt er volgens hem voor dat je allemaal ideeën bundelt, waardoor je eigenlijk altijd wel inspiratie hebt.  

Belangrijkste tip voor betere foto's in een klein dorp

Eén van de meest belangrijkste tips die hij mee wil geven is dat je jouw eigen verhaal belangrijk is. 'Dat is ook de reden dat ik gewoon in Atlanta schiet. Iedereen vertelt me dat het geen interessante plek is om straatfotografie te schieten, maar daardoor doe ik het juist.' Hij geeft aan dat je jouw eigen verhaal hierin moet vertellen. Onderschat je eigen verhaal niet.

De laatste reden die hij wil noemen is dat je jouw inspiratie betrekking moet hebben op de realiteit. Hij legt uit wat hij hiermee bedoelt: 'Ik zag bijvoorbeeld een fantastische subway-foto op Instagram en ik ging naar de ondergrondse in Tenessee en wilde deze foto namaken.' De fotograaf vertelt dat je echter niet die foto uit New York moet willen namaken in jouw stad. Kijk naar hoe de situatie in jouw stad is en maak daar een foto van, zodat je écht origineel bent.

 

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke