FixIts Sticks gebruiken om camera gear te repareren

Plastic sticks repareren camera gear

Eefke Burg 575
Je hebt het vast wel eens meegemaakt: de behuizing van één van je camerakabels is niet helemaal wat hij vroeger was en je kan de kabel weggooien. Of je bent aan het schieten op een locatie waar het onmogelijk is je statief te plaatsen. Met de nieuwe FixIts plastic sticks kan je kleine, al dan niet tijdelijke zaken aan je camera repareren. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf kleine apparatuur te maken.

Milieuvriendelijke plastic sticks

De FixIts Sticks zijn voortgekomen uit een KickStarter campagne die afgelopen zomer is gelanceerd om kneedbare, milieuvriendelijke plastic sticks te maken die gebruikers zouden kunnen inzetten op de manier dat zij dit wilden: door de plastic sticks om te vormen naar wat ze op dat moment nodig hebben.

Niet alleen je camera gear repareren

De Sticks zijn daardoor niet alleen te gebruiken om je camera te repareren, maar hebben ook allerlei andere creatieve toepassingen. Zo kan een verzwakte statiefpoot verstevigd worden of zelfs tijdelijk vervangen worden. Maar ook kunnen de sticks gebruikt worden om zelf allerlei custom gear te maken.

Hoe FiXits gebruiken om camera gear te repareren

Het is gemakkelijk om de FixIts te gebruiken: je zet eerst water op in de waterkoker. FixIts smelten rond 62 Graden Celcius. Als de Sticks zijn verwarmd, kan je ze in elke mogelijke vorm kneden en daarmee dingen aan je camera repareren of nieuwe gear maken. Als ze vervolgens weer afkoelen, kan je daarnaast nog allerlei andere manieren gebruiken om het materiaal te bewerken: je kan het zagen, boren en zelfs schuren.

 

 

Op dit moment zijn de FixIts Sticks verkrijgbaar in wit, zwart en oranje. Een pakje kost rond de € 7,50 en is onder andere hier te bestellen.

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke