Angstaanjagend mooi.

Must watch: waanzinnige 1000 fps slow-motion video van bliksem!

Renzo Gerritsen 388
Jouw wauw-momentje van de dag.

Zware en donkere onweersbuien: het gros van de mensen blijft daar ver bij uit de buurt. Maar zoals altijd heb je ook een groep mensen die zich hier tot aangetrokken voelt. Dat zijn zogenaamde stormchasers. Dustin Farrells is één van die stormchasers en die laat zien waarom de jacht naar dit soort stormen zo fantastisch is. 

De volgende video is vastgelegd met een Phantom Flex4K slow-motion camera. Een camera die maar liefst 1,000 frames per seconde kan vastleggen.  De video, getiteld Transient, is een compilatie van Farrells beste stormchasevideo's uit 2017. In de loop van 30 dagen zegt hij dat hij meer dan 20.000 km heeft gereden terwijl hij meer en meer respect en bewondering voor stormchasers ontwikkelde. Dit zegt Dustin zelf over zijn avontuur:

'Dit is èèn van de moeilijkste projecten die ik ooit heb geprobeerd in mijn carrière [...] Streven naar stormen met een Phantom Flex4K is stressvol, zelfs als het goed gaat. Er waren minstens 10 dagen waar ik met mijn staart tussen mijn benen naar huis terugging en niets te zien was na een achtervolging van tien uur en 500 kilometer. Er waren ook een paar dagen dat ik naar huis reed met een oor tot oor glimlach die uren duurde.'

We houden jullie niet langer in spanning. Bekijk de video!

Lees ook: Hoe fotografeer je bliksem? Wij geven je 4 tips!

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo