Fujifilm versus Canon blinde kleurtest: wat is jouw voorkeur?

Fujifilm versus Canon blinde kleurtest: wat is jouw voorkeur?

Franciëlle Rozendal 310
Er wordt veel gebruik gemaakt van Fuji’s filmsimulaties voor mooie en Canon-gebruikers zijn altijd dolenthousiast over hun verbluffende huidtinten. Maar kan jij het verschil in kleur zien? Doe de blinde kleurtest.

Fujifilm vs. Canon: validatie voor  aankoop

Fotograaf Andrew ging op zijn YouTubekanaal aan de slag met twee camera's: een Canon EOS RP en de Fujifilm FUJI X-T3 om te bekijken hoe de kleuren tot hun recht kwamen. “Veel fotografieliefhebbers debatteren maar als te graag over welk product beter is,” zegt Andrew. “Alleen ben ik geneigd te denken dat de meeste consumenten alleen maar validatie willen voor hun aankoop en zonder een directe vergelijking kom je daar niet achter. Met dat in gedachte gaan we een blinde test doen,” geeft de fotograaf aan. 

De beelden die hij heeft geschoten presenteert hij in zijn video achter elkaar, waar je een vergelijking kan zien van zowel de RAW-bestanden als de JPEG's die de beide camera's produceren. 

Vergelijk de Fujifilm en Canon eerlijk

Voor de vergelijking heeft hij verschillende objectieven gebruikt op de Fujifilm en de Canon, de fotograaf raadt dan ook aan om niet te kjiken naar de scherptediepte of andere kenmerken van de resulterende afbeeldingen en gewoonweg te kijken naar de foto waarvan de kleuren de grootste impact op ze maakt.

Bekijk de volledige video van de fotograaf hieronder: