Fotograaf Tim Wallace werd gevraagd voor gratis werk miljoenenvilla

Fotograaf Tim Wallace werd gevraagd voor gratis werk miljoenenvilla

Sterre Hartjes 365
Het is al een dingetje als je wordt gevraagd om gratis te fotograferen voor non-profit diensten of voor een influencer in ruil voor naam bekendheid. Maar wat fotograaf Tim Wallace heeft meegemaakt gaat wel heel ver. Tim Wallace werd gevraagd om gratis werk te leveren om als decoratie te gebruiken in vakantiehuis van $ 12 miljoen.

Mail Tim Wallace

Wallace kreeg de vraag om gratis raw-bestanden te sturen naar een miljonair, die niet het budget had om ze te kopen. De miljonair wou deze foto's graag ophangen in zijn nieuwe vakantie huis aan de kust van ruim $ 12 miljoen. De mail kwam niet vanuit de miljonair zelf maar van de ontwerper van het huis. De email die Tim Wallace heeft ontvangen heeft hij online gezet.

'Goedendag, ik ben bezig met een zeer belangrijke klant. Ik verbouw en ontwerp het vakantie vertrek aan de kust van $ 12 miljoen. De eigenaren zijn groot fan van je autofotografie en willen graag een aantal foto's hebben zodat ze die in de gang kunnen op hangen.'

Lees ookGeld verdienen met fotografie? Weet waar je aan begint!

Tot nu toe zag de mail er goed uit vertelt Tim. Maar al snel nam de mail een andere wending. 

'Helaas hebben zij hier geen budget voor en vroeg ik mij af of je geïnteresseerd bent om alleen de bestanden toe te sturen zodat we ze zelf kunnen afdrukken. Op deze manier zijn er geen kosten voor jou.'

Reactie Tim Wallace

Tim Wallace reageerde precies zoals iedereen zou reageren in zo een soort situatie. Sommige dingen had hij ook iets anders kunnen formuleren maar iedereen snapt wel waar zijn woede vandaan komt. Dit was zijn antwoord.

'Hallo, wat gaaf zeg en bedankt voor de vriendelijke feedback. Het is een heel verleidelijk aanbod om mijn werk weg te geven zonder enige vergoeding. Ik weet niet zo goed wat ik hier op moet zeggen.

Ik denk dat dit het type mensen zijn die alles willen hebben voor niks. Dat naast het feit dat ze wel het budget hebben om een vakantiehuis aan de kust te kopen en verbouwen voor $ 12 miljoen. Helaas doe ik geen werk met goedkope mensen en uw aanbod laat mij duidelijk zien dat deze mensen niet respecteren hoeveel werk ik in de foto's heb gestoken. Ik raad u met respect aan om een stuk duur aangespoeld hout waar jullie interieurontwerpers zo van houden aan de muur te hangen. Ik ga er vanuit dat u wel betaald wordt of 'houden ze ook van je werk?'

Als dat het geval is: wat een geluksvogel ben je.
Succes met alles.

Vriendelijke groet,
Tim Wallace.'

 

Wallace heeft de naam van de ontwerper en de zogenaamde arme miljonair niet gedeeld omdat dit niks zou op schieten. Als iemand geen geld wilt uitgeven aan foto's dan hoef je ook geen excuses te verwachten. 

Het werk van Tim Wallace is te zien via zijn website