Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

Expositie Contemplation in Eduard Planting Gallery

Christel de Wolff 393
Nog tot en met 28 september bezoek je in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam de expositie Contemplation van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier.

Verwacht verstilde portretten en intieme interieurfoto's. De kunstfotograaf Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier maakt prachtige foto's met haar analoge Hasselblad en gebruikt uitsluitend natuurlijk licht. Dit geeft haar foto's, hoewel ze gelijkenissen tonen met de eerste zwartwit fotografie, een geheel eigen stijl en karakter.


Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier - The White Blouse - Thierry Baudet.- Eduard Planting Gallery

Contemplation - Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

In de overzichtstentoonstelling Contemplation worden tijdloze stillevens en klassieke interieurfoto's van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier getoont. Ook kun je een selectie uit haar nieuwe serie 'The White Blouse' zien. Die laatste serie kwam tot stand aan de hand van een kwetsbare witte blouse uit omstreeks 1912. Diverse mannen en vrouwen, kinderen en volwassen, waaronder bekende Nederlanders als Thierry Baudet en Jort Kelder, poseerden met het kledingstuk. 


Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier - The White Blouse - Jort Kelder. - Eduard Planting Gallery

Expositie in Eduard Planting Gallery

De galerie aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 te Amsterdam is van woensdag tot en met zaterdag te bezoeken tussen 13:00 en 18:00. Meer info over Eduard Planting Gallery vind je hier

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel