Saskia Boelsums – Landscape Photography

Landschapsfotografie van Saskia Boelsums in Eduard Planting Gallery

Christel de Wolff 580
Nog tot en met 23 november toont Eduard Planting Gallery te Amsterdam een expositie van Saskia Boelsums. De tentoonstelling bestaat uit een selectie intrigerende beelden die de schoonheid laat zien van het Hollandse landschap.

De landschapsfotografie van Saskia Boelsums hebben vaak een eigen signatuur, ze zijn schilderachtig en overweldigend. Met haar fotografie laat de kunstenaar de essentie van haar beleving zien. Dat maakt de sfeer in het gefotografeerde landschap zichtbaar voor de kijker. Kenmerkend zijn de wijdse horizonten en grootse wolkenluchten.

Bij de tentoonstelling wordt ook een fotoboek gelanceerd via de uitgeverij Terra. In dit overzichtsboek van Saskia Boelsums zijn honderd foto's opgenomen.


Saskia Boelsums - Landscape #24 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Geinspireerd door landschapsschilders

De kunstfotograaf voelt zich sterk verbonden met de traditie van de Nederlandse landschapsschilders. De foto's zijn dan ook gemaakt met hetzelfde landschap en onder dezelfde wolkenluchten als de schilderijen van de oude meesters. Het is ook geen toeval dat het werk van Saskia Boelsums vaak wordt geexposeerd met de oude meesters aan haar zijde. Zo hing haar werk dit jaar naast werken van Van Gogh en Van Ruisdael op het Fotofestival Naarden en zie je haar foto's dit najaar in het Drents Museum samen met schilderijen van Israels, Mesdag en Van Gogh.

Over de fotograaf: Saskia Boelsums

Saskia Boelsums, geboren te Amstelveen in 1960, groeide op in Iran en op Curacao. Eenmaal terug in Nederland volgde ze een opleiding aan de Kunstacademie Minerva te Groningen en studeert ze af in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 focust de fotografe zich volledig op landschapsfotografie. Haar werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest in onder meer Amsterdam, Berlijn, Hong Kong, Londen, Moskou en New York. Tevens is Saskia Boelsums genomineerd voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2020.


Saskia Boelsums - Landscape #109 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Bezoek de Eduard Planting Gallery

De galerie aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 te Amsterdam is van woensdag tot en met zaterdag te bezoeken tussen 13:00 en 18:00. Meer info over Eduard Planting Gallery vind je hier

Op dit moment bezoek je de Eduard Planting Gallery voor een bijzondere tentoonstelling van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. Lees hier meer over de tentoonstelling 'Contemplation'. 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel