Expositie 'Landscapes'

De schoonheid van Hollandse landschappen met dreigende wolkenluchten

Remco Stunnenberg 355
Een samenspel van compositie, kleur, vorm en lichtval, zo kunnen we het werk van Saskia Boelsums het beste typeren. Van 1 september tot en met 20 oktober presenteert de Eduard Planting Gallery in Amsterdam het werk van deze beeldend kunstenaar. Met 'Landscapes' exposeert de fotograaf voor de eerste keer bij de galerie.

De intrigerende beelden weerspiegelen de schoonheid van Hollandse landschappen met dreigende wolkenluchten. Voor haar landschapsfotografie voelt Saskia Boelsums een sterke verbondenheid met de Hollandse traditie van landschapsschilders als Maris en Van Ruysdael. De natuur en de seizoenen vormen haar grootste inspiratiebron. Om een bepaalde intensiteit en beleving te realiseren, onderzoekt de kunstfotograaf kou, duisternis, mist en de dreiging van donkere onweerwolken. Daarbij zorgt de huidige klimaatverandering voor een spanningsveld.

Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) is opgegroeid in Iran en op Curaçao. Ze volgde een opleiding ruimtelijke en grafische vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen. Ondanks haar bekendheid als installatiekunstenaar, heeft Saskia zich sinds 2013 volledig toegelegd op fotografie. Met veel succes. Haar autonome werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Londen, Moskou en New York.

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs

Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam

Beelden: © Saskia Boelsums

Lees ook: Eduard Planting Gallery toont iconische portretten van Terry O'Neill 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco