Dodelijk ongeluk na nemen selfie op Grand Canyon

Dodelijke selfie Grand Canyon

Redactie digifoto Starter 4202
Een toerist heeft bij het maken van een selfie met de Grand Canyon een val van 300 meter niet overleefd. De dodelijke selfie is genomen ter hoogte van Eagle Point, vlakbij Skywalk. Een helikopter heeft het lichaam gevallen lichaam geborgd.

Dood door selfie 50-jarige man

Het slachtoffer was een vijftig jarige man uit Hong Kong die deelnam aan een groepsreis. De naam van de man is nog niet vrijgemaakt, omdat zijn dood op dit moment nog wordt onderzocht. De groepsreis bezocht het Eagle Point observatie punt ter hoogte van Grand Canyon West, ongeveer 100 meter van Skywalk vandaan. De toerist zou zijn gestorven tijdens het maken van een selfie met de Grand Canyon.

Tweede sterfgeval op Grand Canyon deze week

De dood van de man was de tweede dood op de Grand Canyon deze week. Eerder stierf er een bezoeker wiens lichaam in een nabijgelegen bosgebied werd gevonden. Deze dood is naar verluid niet veroorzaakt door een valongeluk.

Per jaar twaalf sterfgevallen in het Grand Canyon Park

Gemiddeld sterven er jaarlijks 12 mensen in het Park. De doodsoorzaken variëren van hitte, tot verdrinking en medische issues. De hoogte speelt in een aantal van deze sterfgevallen een rol. Slechts bij een klein percentage bestaat uit fatale valongelukken.

dodelijke selfie grand canyon

Inmiddels meer dan 250 dodelijke ongelukken met selfie bekend

Ondanks dat er weinig dodelijke ongelukken gebeuren op de Grand Canyon, komen er de laatste tijd steeds vaker dodelijke ongelukken voor met selfies. Eerder berichtte het Journal of Family Medicine and Primary Care dat er inmiddels meer dan 250 gevallen bekend zijn waarbij er mensen zijn overleden na het maken van een selfie. Onderzoekers gaven aan dat mensen onder andere stierven door halsbrekende toeren met geladen geweren en een vliegend vliegtuig. De meeste doden komen voor in Rusland, de VS, India en Pakistan. De slachtoffers zijn vaker mannen dan vrouwen (zo’n 72%) en het grootste deel van de tijd zijn ze jonger dan dertig. De onderzoekers gaven aan dat vrouwen weliswaar meer selfies maken, maar dat mannen daarbij meer risico nemen.

De onderzoekers hebben daarnaast onderzoek hoe de mensen die een selfie maken sterven. De meeste mensen die sterven bij het maken van een selfie, verdrinken. Zij worden bijvoorbeeld meegesleurd door heftige golven in de zee of vallen van een boot af. De tweede doodsoorzaak bestaat uit mensen die een foto willen maken met een aanstormende trein. Het vallen vanaf een grote hoogte is samen met het poseren voor een foto met een brand de derde doodsoorzaak.

Lees meer

Lees ook het volgende opvallende nieuws:
Televisieprogramma opgenomen met mobiele telefoon

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie