Dit zijn geschikte apps om foto’s te bewerken

Redactie digifoto Starter 1842

Fotografie met een smartphone is helemaal van deze tijd. Met de nieuwste smartphones kun je de mooiste plaatjes schieten en toevoegen aan je collectie. Nabewerking is vaak nog wel nodig, maar gelukkig zijn hier meer dan genoeg geschikte apps voor die je hierbij kunnen helpen.

Heb jij een toestel met een Sim Only abonnement waar je graag foto’s mee maakt, maar ook mee wil kunnen bewerken? Open dan je app store om op zoek te gaan naar een goede app. Wij zetten de meest geschikte apps op een rij waarmee je foto’s kunt bewerken op je smartphone.

Pixlr

De app van Pixlr biedt je de mogelijkheid om van een gewone foto een spectaculaire foto te maken. Je kunt dat in deze app op verschillende manieren doen. Zo kun je er voor kiezen om handmatig de foto aan te passen, op het gebied van bijvoorbeeld helderheid, kleurgebruik of andere effecten. Daarnaast kun je er voor kiezen om kant en klare filters over de foto heen te leggen, zodat de foto direct een andere sfeer heeft. Om het helemaal af te maken gebruik je de optie om teksten en plaatjes toe te voegen aan een foto, als dat gewenst is. Klaar met het bewerken? Dan biedt de collage-optie je de kans om meerdere foto’s te verwerken in een mooie collage.

Adobe Lightroom

Een van de grootste pluspunten van Adobe Lightroom is dat het onderdeel is van Adobe, een bekend software bedrijf dat software levert aan allerlei designers en artiesten. De app geeft het gevoel dat je zelf een professional bent en biedt allerlei opties voor jouw foto’s. Kleuren aanpassen, de foto bijsnijden, schaduw toevoegen of een andere optie nodig? In de Adobe Lightroom zit het allemaal. Als je je foto na het bewerken nog verder wil verbeteren om er een topfoto van te maken, dan kun je je account upgraden naar premium, om toegang te krijgen tot alle features uit het Adobe pakket.

Snapseed

Al jaren is Snapseed een van de meest gedownloade app uit de appstore. De app is ontwikkeld door Google en is een makkelijk te gebruiken app die bovendien erg gebruiksvriendelijk is. Filters toepassen, foto’s bijsnijden of het toevoegen van effecten is met deze app een fluitje van een cent. Het kost niet veel moeite om de app goed te leren kennen en dus het maximale uit je foto te halen.

Klaar met het bewerken van je foto? Dan ben je klaar om je foto te delen met de rest van de wereld. Of je dit nu via mail, via Whatsapp of via een platform als Instagram doet, besef dat het delen van foto’s data uit je abonnement kan kosten. Een Prepaid onbeperkt internet is daarom geen overbodige luxe. Maak foto’s, bewerk foto’s en deel de foto’s met al je vrienden. Met deze apps is dat nog een stukje makkelijker geworden.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie