De beste bewerkings-apps die jij nodig hebt in 2021

Bibi Williamson 2401
Ben je op zoek naar de beste fotobewerkings-apps die er zijn in 2021? Of je nu een smartphonefotograaf bent of gewoon op zoek bent naar een aantal handige manieren om onderweg te bewerken, deze lijst bevat de perfecte apps voor jou!

Snapseed

Snapseed is een van de meest populaire fotobewerkings-apps op de markt - en met een goede reden. Het is erg gemakkelijk te gebruiken, waardoor het ideaal is voor beginners. Tegelijkertijd bied Snapseed veel controle voor meer ervaren gebruikers. Deze app is volledig gratis en er zijn ook geen in-app upgrades. Dus als je op zoek bent naar een beginnersvriendelijke foto-editor die vrijwel alles kan, dan is Snapseed een goede keuze.

Download hier:

PIXLR

Pixlr is een bewerkings-app die alle benodigdheden voor nabewerking bied, plus tal van presets en functies om je creativiteit de vrije loop te laten. Je hoeft geen account aan te maken en je kunt Pixlr gratis downloaden. Helaas zijn er wel upgrades waarvoor je zal moeten betalen (bijvoorbeeld voor overlays en stickers).

Pixlr biedt ook twee browserversies die je gratis kunt gebruiken - of je kunt een abonnement nemen voor volledige toegang tot beide browserversies.

Download hier:

VSCO

VSCO werkt als een algemene foto-editor. Om VSCO te gebruiken, moet je een (gratis) account aanmaken. Daarna kun je VSCO gratis blijven gebruiken, maar de meeste filters worden apart verkocht. De app is gelimiteerd gratis maar je kunt ook een jaarabonnement nemen met 200 filters (en je hebt een proefperiode van 7 dagen om er zeker van te zijn dat het het waard is).

Je creaties kunnen vervolgens worden gedeeld met de community, die like- en commentaarvrij is. Met andere woorden, de VSCO-gemeenschap gaat meer over de kwaliteit van het werk. Je kunt VSCO-creaties ook rechtstreeks vanuit de app delen met andere sociale netwerken zoals Instagram of Snapchat.

Download hier:

A Color Story

A Color Story is een handige app om je Instagram-account te beheren. Je kunt wat basisbewerkingen uitvoeren en filters toepassen op je afbeeldingen en video's.

Er worden vaak nieuwe filtercollecties toegevoegd op basis van huidige trends. Let wel op de meeste wel apart moeten worden aangeschaft.

Je kunt zelfs je Instagram-feed plannen met de Grid-functie. Zo kun je gemakkelijk zien hoe je feed eruitziet na elke foto die je toevoegt, of je kunt het koppelen aan je Instagram-account om berichten in te plannen.

Download hier:

Foodie

Hoewel het alle standaard fotobewerkingsgereedschappen heeft, is Foodie voornamelijk ontworpen voor foodfotografie.

Je kunt de in-app-camera van Foodie gebruiken om foto's te maken. Er zijn tal van voedselfilterseries, waaronder Fresh, BBQ, Yum en meer.

Nadat je een filter hebt gekozen, kunt je jouw afbeelding samenstellen met behulp van het slimme rooster. Voor platte lagen krijg je een gele band over de randen van het scherm wanneer de camera perfect recht staat.

Foodie mist maar één belangrijke bewerkingsfunctie, maar zeker het downloaden waard. Je moet of vanaf het begin een goede compositie hebben of een andere foto-editor bij de hand hebben om eventuele bijsnijdingen aan te pakken.

Download hier:

TouchRetouch

Het verwijderen van ongewenste objecten van een foto is iets waar we allemaal mee te maken hebben, ongeacht het genre van de fotografie.

Met TouchRetouch kun je penseel- en lassogereedschappen gebruiken om een ​​object te selecteren dat je wilt verwijderen. En als je een lijn verwijdert (bijv. Telefoondraden op de achtergrond), hoef je er alleen maar op te tikken en het wordt automatisch geselecteerd en verwijderd.

TouchRetouch heeft ook een kloon-tool en een functie genaamd Quick Fix om oneffenheden te verwijderen. Veel apps bieden een soort genezingspenseel, maar als gespecialiseerde app levert TouchRetouch uiteindelijk de beste resultaten.

Download hier:

Canva

Gebruik je je fotografie voor marketingdoeleinden, dan is Canva de app voor jou. Het biedt voldoende grafische ontwerpsjablonen om aan al je wensen te voldoen.

Van het maken van een opvallend Facebook-bericht tot het ontwerpen van een volledig menu, Canva is erg gebruiksvriendelijk.

Veel sjablonen zijn gratis, maar andere moeten apart worden aangeschaft. Canva heeft ook een browserversie, zodat je ook op je computer toegang hebt tot je projecten.

Download hier:

Vergeet niet je creaties met ons te delen op de gallery! Wij zijn erg benieuwd.