De mooiste reisfoto's maken doe je zo!

Dit bevatten de beste reisfoto's

Aimée van Vuuren 194
Misschien zie je wel van je vrienden of familie prachtige reisfoto’s en denk je bij jezelf: ‘hoe doe ik dit? Waarom springen mijn foto’s er niet zo uit?’. Het maken van reisfoto’s is niet alleen het vastleggen van je reis, er zit veel meer achter. Wij vertellen je de elementen die in je foto te zien moeten zijn waardoor je reisfoto’s er wél uitspringen.

Zorg voor een verhaal

Eén van de belangrijkste dingen tijdens het maken van reisfoto’s is dat nadenkt over je onderwerp. Reisfoto’s die een verhaal vertellen en onderwerpen goed laten uitkomen zijn de mooiste. Een verhaal kan ook de emotie voorstellen bij bijvoorbeeld een portretfoto.

Wil je jouw mooiste reisfoto op canvas winnen? Lees dan in dit artikel verder hoe. 

Maak gebruik van kleur in je reisfoto’s

Net zoals het gebruik van licht is het gebruik van kleur ook erg belangrijk bij het maken van de mooiste reisfoto’s. Het bepaalt namelijk de sfeer die op je foto’s te zien is. Probeer daarom zo goed mogelijk de kleur te laten passen bij wat je in de foto kan zien. Experimenteer met zoals kleur als het licht om het beste resultaat te bereiken.

Speel met compositie

Leer de basisregels van compositie. Oefen bijvoorbeeld met de regel van derden. Denk goed na over wat je wilt laten zien met je reisfoto’s en hoe je dit het beste kan vastleggen. Hoe meer je oefent en experimenteert, hoe sneller je wordt met het bedenken hoe je iets gaat vastleggen. Een goede compositie zorgt voor een professionele uitstraling en meer balans.

Meer leren over compositie? Lees dan ons artikel over hoe je je compositie onder controle kan houden.

Wil jij je reisfoto's laten uitblinken wanneer je ze aan je familie en vrienden laat zien? Wil jij dat WOW effect krijgen elke keer wanneer je de foto's opnieuw ziet? Houd dan bovenstaande tips in het achterhoofd en vergeet niet te genieten op reis. Maak lekker veel foto's, foto's zijn nou immers vastgelegde herinneringen. 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée