DIGIFOTO Podcast November

DIGIFOTO Podcast: Gesprek met Marijn Fidder, Glenn Aoys en nog veel meer inspirerende verhalen

Eefke Burg 995
De nieuwe editie van de DIGIFOTO podcast is er weer, boordevol inspiratie. Zo spreken we Monique Mulder over fotograferen in de herfst en fotograaf Marijn Fidder over de foto’s waarmee ze de Hollandse Fotoprijs won. Extreme weather fotograaf Glenn Aoys licht een tipje van de sluier op omtrent extreme weatherfotografie en de Fotoacademie heeft een nieuwe opleiding, waar je na het luisteren van de podcast alles over weet.

Extreme weatherfotografie door Glenn Aoys

Wil je meteen gaan naar het interview met Glenn Aoys kan je op deze link drukken.

Glenn Aoys richt zich op het fotograferen van extreme weather. Hij is iemand die er juist op uit trekt op het moment dat het gaat stormen en hagelen. Hij geeft in de podcast antwoord op veel gestelde vragen als hoe je de bliksem het beste vastlegt.

Winnaar Hollandse Fotoprijs Marijn Fidder

Wil je meteen gaan naar het interview met Marijn Fidder kan je op deze link drukken.

Onlangs won fotograaf Marijn Fidder de Hollandse Fotoprijs, met haar mooie serie ‘foute cellen.’ De fotograaf maakte portretten van kinderen met kanker: niet alleen maar in het ziekenhuisbed, maar in de gehele periode van ziek zijn. Ze wilde met haar fotoserie bijdragen aan de verwerking. In de podcast vertelt ze over hoe ze het project heeft opgezet en hoe ze omging met deze moeilijke situatie.

Monique Mulder: herfstfotografie

In de herfst kan je de mooiste foto’s maken. Fotograaf Monique Mulder trekt er dan ook maar al te graag op uit om mooie platen te schieten. Benieuwd naar tips om jouw herfstfoto’s nog beter tot hun recht te laten komen? Beluister dan het interview met Monique door op deze link te drukken.

De nieuwe opleiding van de Fotoacademie

Wil je meteen gaan naar het interview met Ruud de Jong van de Fotoacademie dan kan je op deze link drukken.

De laatste tijd komt er steeds meer nadruk te liggen op video en niet alleen fotografie. Klanten vragen er naar en de scheidslijn tussen filmmaker en fotograaf vervaagt steeds verder. De Fotoacademie start daarom in 2020 met een nieuwe opleiding die zich meer richt op video. Maar er zijn ook andere wijzigingen. Beluister daarvoor het interview met Ruud de Jong van de Fotoacademie.

Beluister hieronder de hele podcast.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke