De zes mooiste plekken om te fotograferen in Venetië

Redactie digifoto Starter 1704

Venetië is zonder twijfel één van de mooiste plekken op aarde. Dankzij de oude architectuur en kronkelende grachten trekt de prachtige stad tienduizenden toeristen uit verschillende landen. De plek is dan ook een inspiratiebron voor allerlei soorten fotografen: van professionals tot amateurfotografen met smartphones. We zetten zes fotogenieke locaties in Venetië voor je op een rij.

De slakkenhuistrap van Scala Contarini del Bovolo

Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over Venetië. Het is een van de nog niet veel ontdekte pareltjes uit de stad en is prachtig gerestaureerd. Je kan de toren van buiten fotograferen, wat al de moeite waard is vanwege de Venetiaansbyzantijnse stijl. Het echte pareltje komt als je bovenaan komt met een groots uitzicht over de stad.

San Marcoplein (Piazza San Marco)

Het San Marcoplein werd ooit prachtig omschreven in de roman Inferno van Dan Brown en liefhebbers van de schrijver weten dan ook dat het een bijzonder mooie plek is om te fotograferen. Het San Marcoplein ligt in het centrum van de stad naast het paleis van Doges en de beroemde klokkentoren van de Basiliek van San Marco. Het plein staat bekend om zijn vele duiven die er zich bevinden. Doordat het plein is omgeven met bezienswaardigheden, is er bij grote drukte op het plein genoeg om naar uit te wijken. Van tijd tot tijd stroomt het plein over en dan maak je prachtige reflectiefoto's.

San Marcoplein (Piazza San Marco)

Madonna dell’ Orto

Als je op zoek bent naar verborgen pareltjes van Venetië, dan is het goed om een keer rond te kijken in de vele steegjes en kanaaltjes in de Cannaregio. Als je langs de Fondamenta de la Sensa loopt, kom je bij een kleine brug vanwaar je een fraai uitzicht hebt op de kerk Madonna dell 'Orto. Deze Gotische kerk is in de veertiende eeuw gebouwd en gewijd aan de schutspatroon van de reizigers H. Christoforus.

Madonna dell’ Orto

Burano

We spelen hier misschien een beetje vals, want Burano is eigenlijk een ander eiland in de Lagune van Venetië. Vanuit Venetië kost het je ongeveer dertig tot veertig minuten met een taxiboot. Het eiland heeft veel huizen, elk in zijn eigen kleur. De plek staat daarnaast bekend om zijn prachtige kantwerk en is een veelbezochte bestemming voor reisfotografie. De kleuren van deze locatie spatten van je beeldscherm af.

Burano

Rialtobrug (Ponte di Rialto)

De brug, die ontworpen is door Antonio da Ponte, is gratis te bezoeken en overspant het Canal Grande in één boog. Waar de meeste mensen zich richten op de winkeltjes die er op de brug te vinden zijn, biedt de brug ook een fantastisch uitzicht op de historische architectuur aan weerszijden. Ook de brug zelf is erg fotogeniek: als je aan komt varen met één van de vaporetto's over het Canal Grande, dan zie je de sierlijkheid van de symmetrische boog al vanaf een afstand.

Rialtobrug (Ponte di Rialto)

De brug der zuchten (Ponte dei Sospiri)

De Brug der Zuchten is gebouwd in de Barokstijl in het begin van de zeventiende eeuw. Het verbindt het Dogenpaleis, waar alle rechtszittingen plaatsvonden met de gevangenis. De brug heeft zijn naam niet voor niets gekregen - het is een symbool van de trieste zuchten van de gevangenen, die de brug overstaken om hun straf uit te zitten. Bij het oversteken van deze brug namen de gevangenen de laatste glimp op van de onbeschrijflijke schoonheid van Venetië: alle mooiste gebouwen waren verzameld op één plek, langs het Canal Palace. Ze voelden zich verdrietig, omdat ze niet in staat zouden zijn om alle glorie van de stad vanuit de kleine ramen van de gevangenis te zien. Naast een mooi achtergrondverhaal biedt de brug een architecturaal hoogstandje waar je mooie foto's van kan maken.

De brug der zuchten (Ponte dei Sospiri)

Dit artikel is gepubliceerd in 1.2020.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie