Zien: levitatiefoto’s voor Photoshop

Zien: levitatiefoto’s voor Photoshop

Senta Bemelman 1130
Levitatiefoto’s zien er ontzettend gaaf uit, maar hoe gaat het eraan toe achter de schermen? Bekijk de before-and-after foto’s!

Modellen die moeiteloos boven het water zweven lijkt op magie. Maar achter de dromerige foto’s zit een creatieve fotograaf die met zijn toverstaf in Photoshop rondzwiept. In dit geval is het creatieve meesterbrein fotograaf Christopher James. Op de onderstaande beelden zie je de originele foto en vervolgens het eindresultaat na een Photoshop-behandeling.


Foto's: Christopher James

Tips van Christopher

Lage fotografiepositie

Hoe lager je fotografeert, hoe meer afstand er ontstaat tussen je onderwerp en de grond. Kies een laag perspectief anders lijkt het alsof je model niet loskomt van de grond.

Verdeel het gewicht

Een model op het achterste laten zitten, levert volgens Christopher een weinig interessante foto op. Je verwacht dat iemand gewoon zit, daardoor is het niet bijzonder. Op een levitatiefoto wil je het element waar je model op rust niet alleen fysiek onzichtbaar maken, maar ook het steunpunt niet laten blijken.

Zorg ervoor dat je het voorwerp waarop je model rust op de juiste plek neerzet. Dit kan bijvoorbeeld de onderrug of bij de achterkant van de enkels zijn. Deze plaatsen werken goed omdat je een natuurlijke ronding hebt.
Door de juiste steunpunten te gebruiken, kan je vrijwel niet herkennen waar een stoel of krukje stond.

De juiste kleding

Losse, zwierige kleding werkt over het algemeen erg goed bij levitatiefoto’s. Je kan door de beweging van de stof de aandacht afleiden van eventuele steunpunten. Daarnaast kun je met lange jurken of stukken stof ook veel van je steunpunt camoufleren.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta